Стефан Диомов с концерт за Ваня Костова: Видяхме се преди дни, нищо не предвещаваще трагедията

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Стефан Диомов с концерт за Ваня Костова: Видяхме се преди дни, нищо не предвещаваще трагедията

9082
на 07.05.2021
Стефан Диомов с концерт за Ваня Костова: Видяхме се преди дни, нищо не предвещаваще трагедията
Автор:   ПИК

Концерт, посветен на Ваня Костова в Бургас, ще събере почитателите й. Той ще е на 1 август в Летния театър.

препоръчано

"Планирахме тя да изпее много песни. Тогава представям книгата си, в която има много страници за нея", каза пред Би Ти Ви композиторът Стефан Диомов. 

"Концертът ще го посветим на Ваня и нейните песни ще ги изпеят младите хора с огромно желание и с всеотдайност, защото тя беше обичана от тях и бе еталон за вдъхновено пеене. Ван отлетя, но песните й остават с нас. Някога няма да се роди глас, подобен на нейния. Милиони певци има по света, но малцина са истинските, а тя беше именно такава. Имаше дълбок вълнуващ глас с характерна бленда в песента. Важна е тази част от даденостите, помага да си разпознаваем от публиката", добави той.

Композиторът сподели, че най-любими са му баладите, написани за Ваня Костова, предава "Флагман".

"Композирал съм за нея над 50 песни, със специфична орнаментика. Тя внушаваше текста на слушателите, сякаш всяка дума минаваше през съзнанието й. Ваня беше неповторима. Загубата е огромна. Все още не мога да повярвам на случилото се. Тя ще остане в сърцата на хората, защото беше певицата на искрените, приятелски, любовни чувства. Тя прегръщаше света със своите песни", коментира бургазлията. 

"Тя обикаляше страната с песните на Петя Дубарова и организираше клубове къде ли не. Доста песни се събраха - и мои, и композирани от нея. Бяхме решили да правим албум. Дори тази година на "Бургас и морето" смятахме да включим две от тях - "Балада за Петя" и "В клас изгасва токът". Жалко, че тази идея трудно ще бъде осъществена, освен ако не ги изпее нейният син, който ще продължи делото й - да пее същите песни със тази честност и всеотдайност", заяви Диомов. 

Той разкри също така, че последната му среща с Ваня е била преди седмица на концерт във Велико Търново. Нищо не предвещавало предстоящата трагедия. 

Сподели:
Бомба x
6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено 6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 165
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това