Стефан Цанев: Ако Борисов спечели изборите, ще го дължи най-много на президента - лошите му думи рикошират по самия него

Акценти

Стефан Цанев: Ако Борисов спечели изборите, ще го дължи най-много на президента - лошите му думи рикошират по самия него

103106
на 11.03.2021
Стефан Цанев: Ако Борисов спечели изборите, ще го дължи най-много на президента - лошите му думи рикошират по самия него
Автор:   ПИК

Политиците не владеят словото, не са оратори, иначе ще има спечелил и без партия. Това коментира по повод политиката у нас Стефан Цанев пред "Нованюз". 

препоръчано

"Товя е голяма беда, защото не знаят силата на словото. Не умеят да говорят. И като говорят има обратно въздействие.

Трябва да си тъп и зъл, за да не осъзнаваш доброто, което прави противника ти и да не го признаеш. А сега говорят един срещу друг и ако им вярваме, значи всички са лоши. 

А ако Бойко Борисов спечели изборите, ще го дължи най-много на президента и неговите думи. Думите му вече удрят и рикошират него, а не Боросив.

Както се случи с "Отровното трио" по време на протестите. Имах чувството, че това трио е подкупено, за да провали протеста. 

Лошата дума не върши никаква работа", категоричен е Стефан Цанев.

Коронавирусът е биооръжие, независимо кой го сервира, смята още той.

"Ние сме в състояние на биологична война. Вирусът започва да изопачава нашата същност. Напоследък надделява личният интерес над съдбата на другите", смята Цанев.

"Никой не носи маска, защото на никой не му пука за другите. Свободният човек не цени свободата. Българският народ най-достойно се е държал по време на робството, родил е най-хубавите хора – възрожденците. Сега кой може да даде имот и живот за кауза, за която няма полза?", попита риторично поетът.

Той подготвя пиесата „Убийството на Богородица“ – за това какво се случи по време на прехода. 

През 1990 г. това, за което винаги сме мечтали и не сме вярвали се случи. Вярата тогава беше неограничена. Не мога да забравя първите дни каква радост беше свободата. Всичко това обаче беше проиграно. Народът беше измамен. Голямата беда беше, че народът се почувства изигран и обезверен.

Това е историческо престъпление към нашия народ. Докато народът викаше "Да живее демокрацията“, няколко стотин души успяха да присвоят създаденото от народа за половин век, народът остана измамен, пречупи се духът на българина, почувства се глупак с пръст в устата. Да излезе ще бъде много трудно", коментира той.

В пиесата „Плач на ангел“ – моноспектакъл на Христо Мутафчиев, драматургът излага вижданията си за днешната реалност.

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 186
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това