Вход
София
Времето в София 11 o C

Стефан Цанев безпощадно: Изпитвам срам, като слушам дребнавите партийни заяждания

Стефан Цанев безпощадно: Изпитвам срам, като слушам дребнавите партийни заяждания

на 29.03.2020
72751
0
Стефан Цанев безпощадно: Изпитвам срам, като слушам дребнавите партийни заяждания
Автор: ПИК
29.03.2020
0
72751

Вярвам, че тази всемирна трагедия ще пречисти душите ви, каза поетът

Човечеството може да озверее от глад заради пандемията от коронавирус. За това предупреди поетът и драматург Стефан Цанев.

Стефан Цанев: България няма да загине

Стефан Цанев: България няма да загине

България няма да загине, но ще преживее много тежък...

на 27.12.2017

 „Когато днес лекарите говорят, политиците и всички други край тях трябва да мълчат. Не става дума само за това, че те спасяват живота ни, но правят това рискувайки собственото си бъдеще. Ние сме във война с невидим враг, който дебне отвсякъде, но най-страшното е, че поради невежество или небрежност, или поради глупаво геройство ставаме съучастници на този убиец и убиваме най-близките си“, каза той в своето по бТВ.

 „Този вирус ни постави в абсурдна ситуация  - да бягаме един от друг, да не си говорим, да не се докосваме. Надеждата ми е, че тази принудителна алиенция ще предизвика у хората обратната реакция – да търсят сближение между себе си въпреки всичко. Въпреки личните си дразги въпреки партийните си дразги и други глупости“, заяви Цанев.

 „Вярвам, че тази всемирна трагедия ще пречисти душите ви, но се страхувам и от обратното – че когато отмине всичко, когато падне юздата на страха, човечеството може да озверее от глад или от нова алчност“, добави той.

 „Сега трябва да помагаме, а не да пречим. Изпитвам срам, като слушам дребнавите партийни заяждания“, подчерта поетът. 

 „Трябва да си много зъл и тъп, за да не виждаш и да не признават доброто, направено от другите, от съперника ти и дори от врага. Трябва много да внимаваме!“, каза още той.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34636
архив

Само българинът може: 1. Да дава акъл, дори да не разбира. 2. Да може да прави всичко, без да учил за него, 3. Да иска европейска заплата, без да работи. 4. Да чака друг да го оправи. 5. Да даде половината си заплата за лотарийни билети и после да излезе на протест... за цената на тока...

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
ЗАПЛАХАТА COVID-19: Тези 5 характеристики правят коронавируса опасен
x