Стивън Коткин идва в България

КУЛТУРА

Стивън Коткин идва в България

20281
преди 5 часа
Стивън Коткин идва в България
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Проф. Стивън Коткин - най-известният съвременен американски историк и политолог, сътрудник в Института „Хувър“, преподавател в Станфордски университет и автор на многотомната биография на Сталин, - идва за първи път в България. Светилото ще изнесе лекция на тема „Пет сценария за света, в който ще живеят нашите деца“ на 25 септември 2024, сряда, от 18:30 ч. в Зала 2020, Малкото НДК (до кино „Люмиер“).

препоръчано

Събитието се организира от Центъра за либерални стратегии и е част от ежегодните Мемориални лекции ДЖУ. Тази година честта е предоставена на проф. Коткин именно заради приноса му в изследванията върху сталинизма като цивилизация и върху постсъветския свят.

Проф. Коткин завладя умовете на хиляди читатели с проникновената си биография на Сталин, от която на български излязоха вече завършените т. 1 „Пътят към властта“ и т. 2 „В очакване на Хитлер“. На третия том, озаглавен „Тоталитарна суперсила (1941-1990)“, авторът посвещава вече повече от 6 години труд, защото събраните документи значително разширяват пръвоначалния му замисъл да приключи тома със смъртта на диктатора. Оказва се, че влиянието на Сталин в последвалите десетилетия е много по-значимо, отколкото приживе, затова Коткин все още работи по анализа на откритията си.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 25 септември: Овните да са пестеливи, трудности за Девите, Везните да не шофират САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 25 септември: Овните да са пестеливи, трудности за Девите, Везните да не шофират
ПИК TV x
ПИК TV! Бойко Борисов с ВАЖЕН коментар преди изборите от Стара Загора (НА ЖИВО) ПИК TV! Бойко Борисов с ВАЖЕН коментар преди изборите от Стара Загора (НА ЖИВО)
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК