Вход
София
Времето в София 1 o C

Стига вече двойни стандарти, а!

Стига вече двойни стандарти, а!

на 16.03.2014
8001
50
Стига вече двойни стандарти, а!

Независимо от острите спорове, които водим н България - за политика, идеология, икономика - всички спорещи заставаме зад идеята за огромната ценност на свободата. Вярваме, че най-важното в едно общество е да има свобода - както за отделните граждани, така и за по-големи групи от хора да защитават правата и принципите си. В такъв случай за мен остава огромна загадка фактът, че една част от българските политици и анализатори категорично отказва да признае правото на руското население в Крим да реши само бъдещето си. Като слушаш тези хора, оставаш с впечатлението, че подготвяният референдум за отделянето на Крим от Украйна е ужасно престъпление срещу човечеството, което трябва да бъде осъдено от някой нов Нюрнбергски трибунал. Вижте, има един много ясен факт - руснаците в Крим не желаят да бъдат управлявани от правителството, където огромно влияние имат бандеровците и крайните украински националисти, руснаците в Крим казват, че биха се чувствала много по-сигурни за живота си, ако са част от Русия, а не от Украйна. За мен подобни настроения са съвсем логични и естествени.

Ама подготвяният референдум бил незаконен, твърдят новите власти в Киев, както и чуждестранните им спонсори. Много е любопитно откога тази любов към закона от същите тези лица, които дойдоха на власт не благодарение на избори или референдум, а с насилие, палежи и окупации. Направо се чудя на внезапно избуялото законолюбие на хора, които подписаха споразумение с Виктор Янукович с посредничеството на трима европейски външни министри и само няколко часа по-късно се отметнаха от него. Също толкова трогателни са и призивите, които идват от Съединените щати и на някои европейски държави за спазване на реда. Хора, които финансираха и направляваха Майдана, които призоваваха за насилствено отстраняване на предишното правителство, сега са адски загрижени, понеже подготвяният референдум бил незаконен.

Не можело така да се прави референдум, казват защитниците на законността, трябвало всички украинци да бъдат питани, а не само жителите на Крим. Така, хайде сега да си припомним едно друго отделяне - на косовските албанци от Сърбия. Не сте забравили, надявам се, че Косово си беше част от Югославия, а после и от Сърбия. Само че косовските албанци решиха, че не искат да бъдат повече част от Сърбия и се отделиха. Тогава днешните защитници на законността и териториалната неприкосновеност на държавите нямаха нищо против въпросното отделяне. Даже напротив - радваха му се, наричаха го "съвсем естествено човешко право на самоопределение". Днес твърдят, че по въпроса за отделянето на Крим трябвало да бъде взето мнението и на останалите региони в Украйна. Защо тогава, преди шест години, никой не попита жителите на Сърбия извън Косово дали са съгласни с отделянето на тази провинция? Тогава мнението на сърбите нямаше абсолютно никакво значение за тези, които претендираха да спазват международната законност.

В този контекст официалната българска позиция е доста странна. През 2008 г. ние бяхме сред първите държави, които признаха независимо Косово с железния аргумент, че косовските албанци имат абсолютното право на самоопределение. Днес отново сме сред първите, само че сред онези първи, които казаха, че няма да признаят резултата от референдума в Крим със също толкова железния аргумент, че кримските руснаци нямат никакво право на самоопределение. Много интересна позиция наистина - референдумът още не се е провел, ама ние побързахме да се закълнем, че няма да го признаем. Колкото и да се опитвам, не успявам да разбера защо е това бързане. Какво, нямаме търпение да се докараме пред чуждите господари? Страшно се надяваме те да оценят усърдието ни, да ни потупат по рамото, да ни хвърлят някое захарче? Изглежда за пореден път сме свидетели на едно поведение на българските управляващи, наблюдавано многократно през последните 130 години - опитват се да отгатнат желанието на чужбинските ментори и да го изпълнят, още преди онези да са го произнесли. И няма значение дали става дума за хитлеристка Германия, комунистическия Съветски съюз или днешните Съединени щати. Българските власти гледат предано поредния господар и с радост се подчиняват на заповедите му.

От предаването Деконструкция по БНР

 

Сподели:
Напиши коментар »
(50)
1
Молодец Волгин! Так держять! Ты конченная сволочь сама по себе!!!
2
на тъчи стан се опитва да преде баба
3
Ами да си спомним за Берлинския конгрес 1878 година и как двойните стандарти се отразиха на българския народ, българската държава и Българската Идея въобще !!!!!!!!
4
да прибавим към горния пример и разделянето на Кипър с 40 год.давност.Кой ви дава право,мръсници,само вие да определяте правила за другите,а вие самите да правите каквото си пожелаете.Боли нали?нека
5
Възхищавам се от смелостта ти да назоваваш нещата с истиските им имена. Тази псевдо демокрация у нас е всъщност експлозивна смес от дерибейство, експлоататори латифундисти и узурпация на всички медии от американски слуги, много гласовити между впрочем.
6
Волгин,сине майчин кого защитаваш ? Остана сам , вчера и Станишев официално подкрепи решенията на САЩ и ЕС! Дълбоко в себе си си един жалък и нещастен човек .
7
МНОГО А МА МНОГО ТОЧЕН "КОМИНТАР". НЕ МОЖЕ ЕДНО МАЛОУМНО И ПОЛУПОБЪРКАНО КОМУНЕ ДА ЛЕЕ ЗЛЪЧ ОТ ДЪРЖАВНОТО РАДИО, КОЕТО СЕ ИЗДЪРЖА С МОЙТЕ И ВАШИТЕ ДАНЪЦИ. НЕЩАСНОТО КОМУНЕ ВОЛГИН, ЗАЕДНО С КОМУНЕТО СИМОВ, КАТО ИСКАТ ДА ПРОПАНГАДИРАТ ОПОРНИТЕ ТОЧКИ НА МОМАТА ДА ГО ПРАВЯТ В ЧАСТНИТЕ МЕДИИ, АКО Е ОСТАНАЛА ТАКАВА МЕДИЯ ДА ПОБЛИКУВА ДРАСКАНИЯТАТА НА ТЕЗИ ЧЕРВЕНИ КАТИЛИ...
8
Волгин , гъз необърсан, много елементарно от твоя страна да търсиш известнпст с елементарни ровокации от ефира на БНР
9
Волгин , гъз необърсан, какво се пънеш като гладен на сране? Аз съм ви листите за евродепутат, лично другаря Станишев и Моника ме одобриха, а ти къде си долен педалино?
10
КОЙ Е ПО ОПАСЕН УБИИЦ, НА НЕПОДГОТВЕНИ БЪРЕТИ И ТЕХНИТЕ НЕЩАСТНИ НАЧАЛНИЦИ ИЛИ ЛУДОТО КОМУНЕ ВОЛГИН, КОЕТО ПОСТОЯННО ПСИХЯСВА БЪЛГАРСКОТО НАСИЛЕНИЕ И ТО ОТ ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА НА ДЪРЖАВНОТО РАДИО. ЗАЩО НЕ ГО ВКАРАТ В ПСИХИАТРИЯТА ЗАЕДНО С МОМАТА И ЧАЛМАТА ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО, КАКТО В УКРАЙНА...
11
ВОЛГИН , СЛЕД КРИМ ИДВА РЕД НА ТУРЦИТЕ ОТ КЪРДЖАЛИ ДА ИСКАТ ДА СЕ ЗАЛЕПЯТ ЗА ПУТКАТА ИМ МАЙНА ТУРЦИЯ . ЗАРАДИ ТАКИВА МЕКЕРЕТА КАТО ТЕБ НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ ПРИЛЕПВА КЪМ БЪЛГАРИЯ.
12
Волгин е рупор на 5-та колона у нас.Слушах ги около 30мин и косите ми се изправиха - клишета набити в главите им, чугунена увереност,чесамо те са праи, задължително споменаване на колко е велик водещия и колко богата е матушката, подигравки към Ес и наложения плурализъм.Едно от русофилските зомбита дори се изказа в стил"Как ще ги търпим(разбирай инакомислещите) като само ще ни късат нервите. И деляновската медия ПИК дава изява точно на това изкопаемо .Вземете си го за гл.редактор, за директор, сложете си го в рамка, но да излезе от обшествената медия БНР.Защото АЗ плащам, а той работи против европейското бъдеще на децата ми.Работи за ЕВразия и войника с шпагина, не за България.
13
Горните боклуци от петата американска колона да вървят в майка Америка, в долината Сан Фернандо, да заработват там на пазарен принцип!!!! За там език не е необходим, защото бас ловя, че не го и знаете. България ви мрази, американоидни боклуци!!! ДА!!!
14
На "латифундиста" № 5 да не би чаушите да му разораха задния двор, или чокои разораха на майка му Долния чифлик? М? Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха!!!!
15
и винаги са поддържали фашизоидните режими подобно този на Путин. А на № 13 ще кажа, че България мрази националните предатели от БСП и ще ги накаже на изборите. И за нейно сведение Варшавски договор отдавна не съществува, а България е член на НАТО. Да се събуди и ако не и харесват реалностите да емигрира в Русия. Лично ще и осигуря лодка от Варна до Одесса. Да си вземе Волгин и заедно да гребат към обетованата земя.
16
Монике, що са прайш на улава, ма? Ми той реда на турците от Кърджали, демек европейските демократични ценности, им дойде след подкукуросването от САЩ и Европа Косово да се отдели от Сърбия, ма. Ай кат' си толкова отворена, ай напиши що за Косово да може, пък за Крим, Каталуния и Шотландия не може? А, кажи де недей мълча, нали си разбираторка?
17
Тези, които хулят Волгин, не искат, или не могат, да вникнат във фактите. Допуснали са да им промият мозъците най-големиите терористи САЩ и лицимерите от ЕС, техни верни слуги.Великобритания воюва на /000 клм. с Аржентина за Фолклендските острови, САЩ имат военни бази по целия свят. Няма смисъл да изреждам повече факти , защото промитите мозъци няма да ги разберат.
18
Eби си майката. Кратко и ясно.
19
Г-н Волгин, това е истина. Опонентите са от третият пол,гнусове платени.
20
Интелигентно написан коментар, точни и правилни аргументи. Поздравявам П. Волгин за категоричната гражданска позиция. Лично на мене ми е необяснима бясната русофобия, която непрекъснато се демонстрира. До такава степен, че двойните стандарти се приемат за закон - според случая естествено. И още по-естествено е руснаците сами да определят съдбата си. Не отива някак си българи да размахват пръст на Русия - поне от " кумова срама".
21
тоя не е кон с капаци,тоя е катър на без топки..........кастрак от "ервен доктор " за да е кротичък и да върви у червената бразда, тоя ми обръща уикенда като му чуя противния глас и наглото комунистическо манипулативно поведение по държавната медия, слагач, подлога...........забравящ че "Прекален светец и Богу не е драг",такива хора никой не ти тачи,те са мекотели и си ги тъпчат, тъпчат отвсякъде . Нека да се изкаже за областите с компактно турско население..............тъпото говедо, ще им признае ли референдум и на тях
22
защитават Путкин на амбразурата! вова ви е приготвил места за дачи в Сибир!
23
Волгин президент!
24
В края на СССР , през 1990 г се проведе референдум , дали да се запази Съюзът и 80% от хората искаха да се запази.само че се събраха местните партийни велможи и решиха да раздробят тази велика страна и не се съобразиха с исканията на хората.Когато решиха да махнат предателя Горбачов , изведтъж се оказаха преврататаджии. Подле Най - големият предател Елцин изпрати танкове и спец. части да избият парламента.Всичко това удобно се забравя , защото такива бяха интересите на САЩ.такоа, въз основота на последният референдум Путин има законното право , дадено му от народа , с огън и меч да да възстанови СССР.
25
Слава богу, че го има Волгин. На пръсти се броят хората, които не се страхуват да говорят това, което мислят. Те знаят, че ще си навлекат неприятности заради гражданската си позиция и въпреки това я отстояват. Волгин, не се отказвай! Имаме нужда от теб.
26
Волгин е гей не само физически, но и душевно и като такъв е много зависим от своите любовници. Затова ги говори такива врели -некипели... Ама не му се връзвайте на Волгин, той получава парите си лично от Рассия.
27
Независимо, че др.Волгин е дребно джудже, притежава огромен и червен г...з, който е прекрасна платформа за изливане на душевната сперма на всеки олигофренясал русофилистик, за когото любовта към родината му България, преминава през любовта му към Русия и кристално чистата му омраза към Западната цивилизация и ценностна система....
28
Два въпроса към тУвариш Вольгын : 1. Ако, българите от БЪЛГАРСКИТЕ ЗАПАДНИ ПОКРАЙНИНИ поискат референдум за присъединяване към България, как би реагирала, според него, матушката му Рус? 2. Ако, руските граждани, постоянно пребиваващи в България, поискат референдум за това, да не спазват българските, а риските закони /както вече има такива претенции/, как ще реагира Той?
29
Оказа се, че да живееш в Русия е по-хубаво отколкото в гейропа. Защото иначе щяха да го лижат за сол на галицийските пикльовци а не да рискуват всичко. Успех на Крим. А Волгин е харабия.
30
Гос.Волгин приемаме че аргументите ви са верни и в тая връзка коментирайте двете войни в Чечня. Според вас на какво се дължи наличието на две републики в Руската федерация в които живеят хора от един етнос - имам предвид Татарстан и Чувашия..Каква според вас е разликата между карелофините и финландците .Как така жителите на Северна Буковина говорят на румънски език и допущате ли че румънци са изгонили мирното руско население. За Молдова няма да говорим. Русия владее Крим от 1784 год,или около 230 години което и дава право да анексира днес полуострова. Ако приложим същата логика към България и Османската империя до какви изводи бихме стигнали,Още повече че тук историческата дистанция е само 136 год. Гос.Волгин преди около два месеца имаше протести на АТАКА във връзка с паметната плоча на загиналите американски летци. В тая връзка като по възрастен от Вас си спомням многобройни предавания по телевизията в битността и до 1989 год. както и мнгобройни спомени на дейци на БКП от периода на борбата им с фашизма. Думата ми е е за подводничарите парашутистите и други агенти СССР изпращани в страна с която има двустранни дипломатически отношения.Та всички тия идвайки в България си носят и радиостанции. и ето и въпросът ми-не е ли близко до ума че целите на американските бомбардировачи са били указвани от тия смели партизани с помоща на въпросните радиостанции. Според мен единия заподозрян са те другия кандидат може да е прословутия Гешев. Той горкия толкова неща отнесе още едно обвинение и то посмъртно няма да го събори. И последно Волгин ли сте или Санкт Петербургски-Путин.
31
Тони, нещо не си в час, душа.
32
Станчова сигур си чувала за майор Томпсън. Въпросният майор е осъществявал връзката на бългрските партизани с правителството на Чърчил и тъй като е пребивавал предимно в балкана то донесенията му за движението на немските части са се базирали на сведения доставени му от помагачи агенти и други осведомители предимно членове на БКП. За да изпраща донесенията е ползвал радиостанция както и руските му колеги. Изпращайки дон есения че на конкретна дата в София се композира ешелон с немски войски или материали предназначени за немската армия - майор Томпсън е изпълнявал своя патриотичен дълг,не забравяй че правителството на Багрянов е обявило война на съюзниците/без СССР/.Що се отнася до тия които са му донасяли сведенията оставям на теб да си направиш изводите.Ако ще протестираме за американските летци дваж повече това се отнася и за техните осведомители.Та с майор Томпсън нещата са ясни,но не етака с лицата Чочоолу.Боевой,Радойнов генералите Никифоров и Заимов и стотици още знайни и незнайни.хайде посочи ми сега къде лъжа или превратно представям нещата.
33
волгин е българофоб от чиста съвенска проба. мястото му е в СССР
34
Война на съюзниците(Англия и Америка) е обявило правителството на Филов,ако не ме лъже паметта,а Багрянов се е опитвал да излезе от нея.Tony,чети поне малко.
35
Повечето коментари са само на ниско емоционално ниво , любов и омраза . Натова ниско ниво на което Волгин дава фактите ,ще кажа само Русия няма да се предаде.
36
колко ти платиха червените-Петърчо и имаш ли срам!!!!!!!!!!!!
37
Като чета коментарите на червените зомбита се чудя защо БСП ще ходи на евроизбори? Направо да правят референдум за излизане от Евросъюза и за присъединяването към ОНД! При евентуален неуспех всички социалисти начело с бившия руски гражданин Сергей да емигрират в Русия!
38
М.Станчова, ти сигурна ли си, че един референдум за излизане от Евросъюза ще бъде неуспешен?
39
Прав е Волгин! Всеки човек притежава свещеното право да се самоопределя като какъв е и къде иска да живее. Защо вечно и навсякъде американците следва да казват какво да правим и кое е правилното. Аман от тях!
40
38) Иванчо, този евросъюз, в този му вид, има потенциала да става все по абсурден, несигурен, кофти за живеене, античовешки, мачкащ и унижаващ гражданите си. А пътят навън е по-труден, отколкото обикновените граждани, които разбраха голямата измама ЕС си го мислят. Не знам дали ще е успешен един такъв референдум, знам аз какво мисля, но е дълго и затова няма да го споделям тук.
41
32) Тони, хубаво е, че познаваш някои детайли от историята, която е необятна. Но също така, не е зле да знаеш точното й място в живота на хората. Първо, тя не може да бъде игнорирана, каквито агресивни опити има. Но, от друга страна, тя трябва да бъде ревностно пазена и кътана в умовете и сърцата. Тя трябва да служи за знаме само тогава, когато няма опасност това знаме да бъде пленено. Ако има такава опасност, тя трябва да служи за начертание за бъдещето на един народ, до което достъп имат само хора с хладни умове, горещи сърца и чисти ръце. Затова, влез в час. Щом търсиш формалният отговор на въпроса защо аджеба Томпсън е "добър", а американските летци - "лоши", ще ти обясня: едните са хвърляли бомби върху беззащитни хора, жертви на едно лошо управление (вметка: Царят изкупи тази част от греховете на баща си и дядо си, които лежаха на собствените му плещи), а другият е бил долу, сред съпротивата срещу това лошо управление, докарало онези летци. Разбра ли ме? П.П. Съжалявам за закъснелия отговор, дано го видиш.
42
37) Менте, не ти ли пожелах да те изнасили Несрин Кязимов навръх трети март? Използувам случая да подновя пожеланията си. Иванчо май е писал до теб, пък аз му отговорих аз какво мисля. Иванчо, имаш моето извинение, за това, ме си бил подведен. Ментето пърха, събира мед, но аз не мога да го (ги) контролирам. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!
43
...И няма значение дали става дума за хитлеристка Германия, комунистическия Съветски съюз или днешните Съединени щати. За какви "стандарти" може да претендира човек, който е написал това изречение...
44
отговор на коментар
А на теб и Геят ще ви го сложи във всички дупки българският народ на 25 май!
45
42) ЕПМ, нещастнико!!! Дори да стане както казваш 1. 25 май нищо не определя 2. българският народ вече извърши съответните действия с вас и блуждаещите ви души се чудят в какво животно да се преродят!!!
46
отговор на коментар
Толкова омраза се е натрупало към вашето управление, че ако мине без счупени червени глави пак добре! Бареков също ви се е наточил, а голяма част от маргиналите ще гласуват за него. Той ще ги прави големите циркове след 25 май. И двамата с Росен Петров са два пъти по луди от теб, та Костинбродските циркови номера ще бъдат засенчени.
47
Станчова исках само да подчертая че когато историята се чете едностранчиво може да постигнеш предварително набелязан резултат. Ето ти още един пример от нашата история.през 1915 год.руска ескадра бомбардира Варна .Има разрушения убити и ранени. Паметник -няма. През 1944 год. съветски войски навлизат в България без да им бъде оказана никаква съпротив.Доколкото има загинали червеноармейци то 90 % са осъдени от съветските комендатури за мародерство и насилия. Има един единствен паметник на руски войници от тоя период починали от ранения и лекувани в Момин проход. Ако някой ден имаш възможност той е в градинка в центъра на Момин проход. При всички случаи става дума за не повече от стотина руски войника.Но обърни внимание навсякъде съветските войници отразени в паметниците в София Пловдив Варна Сливен са с автомат в ръка. За да разбереш абсурда ето ти пример .при обсадата на Будапеща загиват повече от 160 000 руски/съветски воници/.Паметника на съветската армия е фигура на жена която в повдигнатите си ръце държи нещо като сноп житни класове. В Берлин в Трептов парк фигура на съветски войник държи в ръце малко дете явно германче. Та направи сравнение какво внушение ни предават тия паметници.Да се върнем на американските летци,има колкото си искаш сведения че бомбардировките са отговор на американското командване за атаките на български летци атакували самолетите на противника когато са се завръщали след бомбардировки на Плоещ.Маршрута им не е минавал над София. Бомбардировките може би са отговор на ненужна активност проявена от бълг.авиация. Все си мисля в светлината на днешните събития че ако по някаква причина руските граждани в Калининградска област някакси имат възможност за референдум "за присъединяване към Федерална република Германия" ще се получи много изненадващ резултат.
48
Чест и почитания, Тони, но историческите факти 1) се конструират от различни ъгли 2) нямат ясна и категорична интерпретация, затова всеки ги използува както си иска. Опитват се дори да изкарат историята курва. Тя не е курва, но понякога е услужлива слугиня. А трябва да бъде знаме, кауза. Говориш ми за военни действия. Ходът на военните действия е следствие от тактически маневри и ходове. Ще ти отвърна с въпрос: военните действия могат да са успешни, или неуспешни, нали? Но защо се водят те? Не заради самите себе си, нали? Има сблъсък на интереси, вярвания, идеи, народи и цивилизации. Говориш ми за символиката на паметниците на Съветската армия. Аз пък ти отговарям, че тези паметници са там, защото където са били построени, тя е победила. А е победила, защото е била силна. От това има печеливши, има и губещи. Чичкото от Германия с мустачките е загубил, защото не си е направил сметката. Тони, приятно ми е да те чета. Верно. Ако ме четеш, обаждай се, можем да установим контакт по скайп.
49
Като всеки платен манипулатор, Волгин /който е достатъчно интелигентен/ намира на пръв поглед разумни аргументи, за да прокара проруската си и прокомуниститеческата си теза. Но тай като е манипулатор, пропуска важни неща. В Косово имаше ежедневни въоръжени конфликти. Гинеха ежечасно хора. Етническата вражда бе взела огромни размери. Съжителството на албанци и сърби в старото статукво бе невъзможно. Трябваше са се търсят изходи. Съгласен съм, че не беше избран най-добрият, но дали пък не беше единствено възможен? В Крим такива конфликти нямаше. А сега Крим се превръща в световна бомба. Волгин сега ще си прибере поредния хонорар от червените и ще се готви за още платени изяви. Боклук!
50
ЕДИН ЧОВЕК ДА СИ КАЖЕ ОТКРОВЕНО МНЕНИЕТО, ДА НЕ ЧАКА ОФИЦИАЛНАТА ПОЗИЦИЯ И ДА СЕ САМОЦЕНЗУРИРА, ЗАЩОТО ТАКА ИСКА БРЮКСЕЛ И ЩАТИТЕ. БРАВО ПЕТЬО, БРАВО ВОЛГИН.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 3332
архив

Решили да съкратят конната полиция в София. Вместо коне за икономия на двама полицаи дали по една камила. Камилата хем по-малко зоб яде, хем по-малко вода пие.
В една ранна утрин двама полицаи, препили от Нова година, отишли в една закусвалня. Закусили, излизат и гледат пет - шест камили на камиловръза.
- Как ще си познаем нашата камила? - попитал единият.
- Не се бой. - отвърнал другият и взел да им надига опашките. - Тази сутрин като минавахме по булеварда един вика: "гледайте една камила с две путки минава".

няма нови новини
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
сега
2539
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Грандиозен пир в Дубай: Христофорос Аманатидис-Таки привика армията си от България - ето защо...
x
АСТРОЛОГ: Ден за установяване на мир и равновесие, по-малко говорете, избягвайте конфликтите
x