СТИХИЯТА В САЩ: Жертвите на урагана "Милтън" станаха 17

Америка

СТИХИЯТА В САЩ: Жертвите на урагана "Милтън" станаха 17

16810
преди 18 часа
СТИХИЯТА В САЩ: Жертвите на урагана Милтън станаха 17
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Седемнайсет станаха вече жертвите на урагана "Милтън" в Съединените щати, след като полицията откри тялото на възрастен мъж. Все още без електричество продължават да са над 2 милиона домакинства във Флорида. Около 30 процента от бензиностанциите в щата нямат гориво. 

препоръчано

Властите в град Тампа призоваха хората да внимават при шофиране заради наводнените улици и липсата на работещи светофари. Затворени остават няколко пристанища във Флорида, докато други съоръжения там, както и няколко в други щати вече работят, предаде БНР.

Президентът Джо Байдън ще посети засегнатите райони утре. Той  подчерта, че възстановяването след бурята ще бъде дълго и трудно. Президентът посочи, че според първоначални оценки щетите възлизат на около 50 милиарда долара.

Байдън смята, че Конгресът трябва да отпусне допълнителни средства за справяне с последствията, заради пораженията, причинени от ураганите "Милтън" и "Хелейн". 

"Федералната агенция за управление при кризи, Инженерният корпус и Националната гвардия във Флорида са на място и помагат на щата за разчистване на отломките и отпадъците и за отваряне на пътищата и критично важните пристанища. Има най-различни видове отломки и отпадъци и ще отнеме много пари и време, за да ги разчистим", каза на пресконференция американският президент.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - за Телците денят е благоприятен за създаване на семейство, за Лъвовете - за въздържане от изневери САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - за Телците денят е благоприятен за създаване на семейство, за Лъвовете - за въздържане от изневери
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: При ППДБ всичко е нула, но с 80 процента по-скъпа, каква завладяна държава, то няма какво да завладееш (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: При ППДБ всичко е нула, но с 80 процента по-скъпа, каква завладяна държава, то няма какво да завладееш (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК