СТИХИЯТА: Огромният пожар в Средна гора погълна къщи над село Песнопой

Инциденти

СТИХИЯТА: Огромният пожар в Средна гора погълна къщи над село Песнопой

32075
на 12.07.2024
СТИХИЯТА: Огромният пожар в Средна гора погълна къщи над село Песнопой
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Две къщи от вилната зона на село Песнопой са засегнати от пожара, който бушува в общините Хисаря и Калояново, каза кметът на община Калояново Младен Кичев.

препоръчано

По думите му към момента огънят край селото е утихнал, но гори гора над село Иван Вазово и Отец Паисиево, предава БТА.

По думите на кмета на община Хисаря Ива Вълчева пожарът край село Михилци е овладян и вече не е близо до населеното място. Тя посочи, че в потушаването на огъня участват десетки пожарникари, доброволни формирования от Хисаря и Пловдив и военни хеликоптери.

По-рано днес от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ съобщиха за БТА, че четири пожара са избухнали в Пловдивско. Всички сигнали са подадени в рамките на само няколко минути. Пламъците са избухнали в пловдивските села Сърнегор, Отец Паисиево, Песнопой и Михилци. Натам са насочени екипи на пожарната, повикан е и свободен състав.

Военнослужещи и два хеликоптера от 24-та авиобаза в Крумово се включат в гасенето на големия пожар, който гори в Средна гора на територията на област Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК