Стоичков стана талисман на Дидие Дешан

Световен футбол

Стоичков стана талисман на Дидие Дешан

5366
на 08.10.2021
Стоичков стана талисман на Дидие Дешан
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Христо Стоичков се превърна в талисман на Дидие Дешан. Последното интервю на световния шампион от Мондиал 2018 беше именно пред Камата и американския тв гигант TUDN.

препоръчано

От трибуните на "Алианц Стейдиъм" в Торино българската мегазвезда коментираше, а на терена Франция и Белгия направиха шоу за историята. В полуфинала от Лигата на нациите "петлите" обърнаха "дяволите" с 3:2, след като губеха с 2:3 на почивката.

"Страхотен обрат за моя голям приятел Дешан и Франция - написа Стоичков в профила на своя бранд H8S във фейсбук. - Финалът срещу Испания ще е екстракласа!", цитира "Труд".

Яник Караско и Ромелу Лукаку дадоха сериозна преднина на белгийците. Карим Бензема и Килиън Мбапе от дузпа изравниха. А в последната минута Тео Ернандес заби за 3:2. За последно "петлите" обърнаха мач от 0:2 след първото полувреме от 2012 година и пак 3:2 срещу Исландия в контрола. Мбапе стана най-младият французин с 50 мача за родината - на 22 г. и 291 дни. Досега рекорда държеше Бензема, стигнал котата на 24 г. и 240 дни.

Дешан изненада с решението Мбапе да бие дузпата. На Евро 2020 негов пропуск от бялата точка се оказа фатален при отпадането от Швейцария на осминафинала. Но явно звездата на ПСЖ беше предпочетен пред Бензема по една причина - централният нападател е съотборник на белгийския вратар Тибо Куртоа в "Реал".

Ден по-рано Испания срази еврошампиона Италия с 2:1 и очаква Франция на финала в неделя. "Този съперник е наистина плашещ", написа мадридският вестник "Ас".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК