Столична улица стана арена на катастрофи. Пристигнал на място полицай: Не се занимавайте с приятеля ми

Инциденти

Столична улица стана арена на катастрофи. Пристигнал на място полицай: Не се занимавайте с приятеля ми

9451
на 19.09.2023
Столична улица стана арена на катастрофи. Пристигнал на място полицай: Не се занимавайте с приятеля ми
Автор:   ПИК

Жители на квартал „Бенковски” в София разказват, че улицата, на която живеят е „арена на катастрофи”, а в оградата им често катастрофират автомобили. Последният случай е от 11 септември и щетите са големи - както по личния автомобил на семейството, така и по оградата.

препоръчано

В нощта на инцидента автомобил с несъобразена скорост, според потърпевшите, преминава през повдигната пешеходна пътека, удря новопосадените дръвчета на тротоара, губи контрол, отнася пътен знак и се блъска в оградата на Благойка Борисова. На мястото е паркирана и колата на жената, която по думите ѝ вече не може да бъде използвана. 

„Дойде полицията. Младо момче от СДВР без униформа, без бадж ми обясни да не се занимавам с неговия приятел – шофьорът на автомобила. А водачът даде ключовете на сина си и той пое цялата вина. Бащата беше много пиян. Не видях от КАТ да правят проба за алкохол. Не свалиха и номерата на автомобила”, разказа потърпевшата.

От МВР потвърдиха за NOVA, че има постъпил сигнал за такъв инцидент. Но тяхната информация е, че инцидента е между два автомобила. Пробите на водача са отрицателни и му е съставен акт за нарушението.

„След това потърсих кмета Тодор Кръстев, защото това не е първия инцидент. На 31 декември автомобил помете три коли малко по-надолу на улицата - щеше да почерни две семейства. В третия случай жертва на подобен инцидент беше дете, там е неговия некролог. Трябва да се вземат мерки, тук е състезателна писта”, добави Борисова.

„Катастрофата е станала след преминаване на пешеходна пътека, която е повдигната и обезопасена. Така, че когато има повдигнати пешеходни пътеки не можем да бъдем сигурни, че това е панацея или решение. Сега ще повдигнем и следващата пешеходна пътека. Организирано е с „Управление и анализ на трафика”. Ще направим всичко необходимо, което зависи от нас”, заяви Тодор Кръстев, кмет на район „Сердика”, София. И добави, че когато има такива случаи призовава хората да подават сигнали към телефон 112 или районната администрация.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс
ПИК TV x
Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО) Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК