Столичният общински съвет заседава, довършва дневен ред от 120 точки

Политика

Столичният общински съвет заседава, довършва дневен ред от 120 точки

13136
на 26.07.2024
Столичният общински съвет заседава, довършва дневен ред от 120 точки
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Столичният общински съвет (СОС) ще заседава и днес, след като вчера общинските съветници не успяха да изчерпат над 120-те точки от дневния ред до приключване на допустимото време до 19:00 часа. 

препоръчано

На заседанието в четвъртък не се стигна до обсъждането в зала на предложението за вливане на „Четвърта Многопрофилна болница за активно лечение – София“ ЕАД („Четвърта МБАЛ – София) във „Втора Многопрофилна болница за активно лечение – София“ ЕАД („Втора МБАЛ – София), предстои докладът да се гласува днес. Докладът предизвика спорове и остри реакции сред общинските съветници и ръководството на Столичната община (СО).

Сред точките от дневния ред на продължаващото втори ден заседание на СОС ще е и доклад с предложение площадно пространство в центъра на столицата да носи името на юриста Кристиан Таков, предава БТА.  Вносители на доклада са кметът на район „Лозенец“ Константин Павлов и общинските съветници от групата на ПП-ДБ (СС) Веселин Калановски, Бойко Димитров, Симеон Ставрев и Димитър Петров.  

Предложението е неименувано площадно пространство заключено между бул. Христо Смирненски, бул. Евлоги и Христо Георгиеви, бул. Драган Цанков и сградата на Софийска гимназия по архитектура и геодезия „Христо Ботев“ (СГСАГ “Христо Ботев”), находящо се на територията на район “Лозенец” — Столична община, което към настоящия момент е без наименование, да се именува с името „Кристиан Таков“.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК