Вход
София
Времето в София 7 o C

Столичният оперативен щаб спуска точни правила до училищните директори за битката с COVID-19

Столичният оперативен щаб спуска точни правила до училищните директори за битката с COVID-19

на 27.10.2020
18269
0
Столичният оперативен щаб спуска точни правила до училищните директори за битката с COVID-19
Автор: ПИК
27.10.2020
0
18269

Столичният оперативен щаб за борба с коронавориса ще обсъди да се дадат по-точни указания на директорите на училищата как да действат в разгара на заразата и при голям брой отсъстващи. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която заендно с проф. Иво Петров връччиха сертификати на служители на Столичния инспекторат, преминали курс за оказване на първа помощ на човек със сърдечни проблеми.

Диян Стаматов: Разумно е учениците да са с маски в час

Диян Стаматов: Разумно е учениците да са с маски в час

Разумно е за известно време учениците да са с маски в...

на 27.10.2020

Днес софийския щаб ще обсъди и как да се действа при желанието на родители на деца от предучилищните групи да ги спрат от занятия.

"Има много въпроси на родители на деца предучилищна група, които биха желали да оставят децата си вкъщи. Възложила съм да се даде възможност на родителите, които могат да гледат децата си да го направят, но целта е да продължи работата на детските градини", заяви Фандъкова.

Кметът припомни настоящите мерки срещу разпространението на заразата.

"В момента на закрито е задължително носенето на маски и спазване на дистанция от 1.5 м поне. Всички работодатели, които имат възможност да организират работата онлайн, следват да го направят. Аз съм го възложила на всички структури на Столичната община там, където е възможно да се работи от вкъщи. Специално на транспортните дружества е необходимо да се спазват максимално строго изискванията за дезинфекция и намаляване на контакта в гаражи и депа, защото има реален риск да се оголи работата на цели системи в града", коментира кметът.

За мерките по пазарите Фандъкова припомни, че е разпоредила също задължителното носеното на маски и спазване на дистанция, както и еднопосочно движение.

"Мерките в София за момента не са достатъно строги, но от всички нас зависи какво ще продължат да бъдат", обяви градоначалникът.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19103
архив

- Как се прибра снощи? - Нормално... тъй или иначе щях да сменям телефона... а и тези два зъба почти не ги ползвах.

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
АСТРОЛОГ: Денят е добър за начало на важни дела. Всичко, което се започне, ще има успех
x