Столтенберг: Командването на НАТО в подкрепа на Украйна ще започне през септември

Европа

Столтенберг: Командването на НАТО в подкрепа на Украйна ще започне през септември

16810
на 18.07.2024
Столтенберг: Командването на НАТО в подкрепа на Украйна ще започне през септември
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Командването на НАТО за координиране подкрепата за Украйна ще започне да функционира в Германия през септември. Това съобщи днес генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, цитиран от "Ройтерс".

препоръчано

"Договорихме се да създадем командване, което да координира и предоставя помощ и обучение в областта на сигурността за Украйна", заяви той при пристигането си на срещата на върха на Европейската политическа общност във Великобритания.

"Това командване ще започне да функционира през септември, ще има 700 души персонал в Германия и ще предоставя подкрепа и помощ за сигурността на Украйна, като ще координира усилията на съюзниците от НАТО", добави Столтенберг.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 129
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК