Столтенберг на прощаване с НАТО изплю камъчето за войната в Украйна

Акценти

Столтенберг на прощаване с НАТО изплю камъчето за войната в Украйна

370769
на 14.09.2024
Столтенберг на прощаване с НАТО изплю камъчето за войната в Украйна

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

НАТО можеше да направи повече да въоръжи Украйна, за да се опита да предотврати нахлуването на Русия през 2022 г. - това са думи на генералния секретар на Северноатлантическия пакт Йенс Столтенберг в интервю за „Франкфуртер алгемайне цайтунг“. 

препоръчано

Това не е ли самопризнание, че НАТО са подпалвали огня в Украйна още преди началото на войната? Не е ли официално доказателство, че конфликтът не е между Киев и Москва, а между Алианса и Русия? 

Столтенберг прави признания половин месец преди да сдаде ръководния пост на НАТО. Защо не го направи по-рано - той си знае и всичките му суфльори. Горещият картоф отива в приемника му Марк Рюте - дали той ще продължи със самопризнанията, или ще се се поведе от досегашното говорене със заучени матрици.

Минските споразумения, които трябваше да положат основите на траен мир, останаха само на хартия. Още Ангела Меркел призна, че те са подписани с цел да се даде време на Украйна да стане по-силна. Ето как е трябвало да се осъществи това - казва го Столтенберг. 

Той потвърди и полуофициалната досега разкривана от различни политически източници информация, че Зеленски е бил съгласен на мир с Русия, но Борис Джонсън не е позволил да се случи. 

Иска ли НАТО мир, след като съжалява, че не е въоръжил достатъчно Украйна? Въпросът не се нуждае от отговор.

Докога ще продължи войната в Украйна? Според Русия, докато Западът спре да въоръжава Украйна. Според САЩ и сателитния му ЕС, докато Москва не обяви капитулация. 

На този фон надеждата идва от думите на Тръмп: Глас за мен е глас за просперитет и мир, а за Харис - глас за война с Русия.

Дали това са предизборни обещания, или искрени обещания - остана още малко време да разберем. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК