Столтенберг не знаел къде са границите между войната и мира

Европа

Столтенберг не знаел къде са границите между войната и мира

3106
на 18.01.2021
Столтенберг не знаел къде са границите между войната и мира
Автор:   ПИК

Границата между войната и мира, за разлика от днес, бе по-ясно очертана при Студената война, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг във виртуална среща със студенти, информира БТА.

препоръчано

В онази епоха срещу НАТО имаше един противник - СССР, а днес заплахите са многобройни, от множество посоки - космоса, интернет, по земя, море и въздух, идват от държавни и недържавни източници. Наблюдаваме агресивното поведение на Русия, икономическия и военния възход на Китай, появата на терористите от "Ислямска държава" и създаването на опасни нови технологии, появата на вируси, измененията в природата, добави той.

НАТО днес прави повече отпреди, но светът се движи с все по-голяма скорост, заяви Столтенберг. Той посочи, че скоро предстои да представи насоки за развитието на алианса до края на днешното десетилетие. По неговите думи пактът трябва да осигури правилното оборудване и технологии, устойчивост на инфраструктурата, на веригите за доставка на горива, храна и здравно оборудване.

Столтенберг отбеляза необходимостта от оценка на чуждите инвестиции в ключова собственост в държави от алианса. По неговите думи НАТО следва да бъде мястото за решаване на споровете между държавите от организацията, защото 30 страни невинаги са единодушни.

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 250
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това