Столтенберг призова съюзниците "да са готови да платят цената за мира"

Европа

Столтенберг призова съюзниците "да са готови да платят цената за мира"

21155
преди 10 часа
Столтенберг призова съюзниците да са готови да платят цената за мира
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Очаква се генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг да каже в прощална реч по-късно днес, че сегашната военна структура на НАТО няма да бъде достатъчна, за да защити алианса, докато се готви за все по-настъпателните действия на Русия,  предаде Ройтерс, позовавайки се на подготвените от него бележки.

препоръчано

"Трябва да сме готови да платим цената за мира. Колкото повече са средствата, колкото по-силна е нашата отбрана, толкова по-ефективно е нашето възпиране, толкова по-голяма е нашата сигурност", пише се в предварително разпространения текст на изказването на Столтенберг.

"Добрата новина е, че изпълнихме обещанието, което направихме преди десет години (да отделяме 2 % от брутния вътрешен продукт за отбрана). Но лошата новина е, че това вече не е достатъчно, за да ни осигури безопасност", казва още той.

Столтенберг, бивш министър-председател на Норвегия, който ръководи НАТО от 2014 г. насам, ще предаде поста на бившия нидерландски премиер Марк Рюте на 1 октомври.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК