Стотици затворници духнаха от пандиза след силното земетресение в Индонезия

Азия

Стотици затворници духнаха от пандиза след силното земетресение в Индонезия

7700
на 30.09.2018
Стотици затворници духнаха от пандиза след силното земетресение в Индонезия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Стотици затворници получиха неочкван шанс и избягаха в индонезийския град Палу след силното земетресение, което срути стените на затвора, съобщават местни медии, цитирани от ДПА.

препоръчано

560 човека са изтърпявали наказания в затвора. Над половината от тях са избягали след вчерашното земетресение, последвано от цунами, каза главният надзирател Адхи Ян Рикох, цитиран от държавната информационна агенция Антара, предава "Новини.бг".

Той заяви, че надзирателите не са могли да предотвратят бягството, тъй като нямало ток и те били по-малко. Надзирателите освен това също е трябвало да се спасяват. Властите не са се опитали да заловят избягалите, тъй като са били ангажирани да помагат на пострадалите от земетресението и вълните цунами, каза още Адхи Ян Рикох.

Земетресение с магнитуд 7,5 и вълни цунами, които удариха град Палу, на около 1500 километра от столицата Джакарта - отнеха живота на над 400 души. Властите посочиха, че вероятно броят на загиналите ще продължи да расте, съобщи ТАСС.

Стотици хора са били на фестивал на плажа на Палу в петък, когато били връхлетени от вълни с височина до 6 метра, предаде Ройтерс. Геофизична агенция на Индонезия отмени предупреждението за цунами 34 минути след като го издаде след земетресението, ударило североизточното крайбрежие на остров Сулавеси.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК