Вход
София
Времето в София -3 o C

Стоянка Мутафова слиза от сцената

Стоянка Мутафова слиза от сцената

на 11.09.2019
41893
6
Стоянка Мутафова слиза от сцената
Автор: ПИК
11.09.2019
6
41893

Стоянка Мутафова спира да играе! Великата актриса ще слезе от театрална сцена, засега до Нова година.

ДРАМА: Стоянка на крака след стомашен вирус

ДРАМА: Стоянка на крака след стомашен вирус

Представлението "Госпожа Стихийно бедствие" на 20 юни бе...

на 06.07.2019

Това става не защото Стоянка е уморена или болна, а защото иска да даде път на нов спектакъл, който ще се прави с разкази от книгата на дъщеря й - Мария Грубешлиева - "Добър вечер, столетие мое", пише всекидневник.

"В "Сълза и смях" ще го правим по идея на мениджъра ни Евгени Боянов. Той ще е водещ, а на сцената до мен ще са актьори, с които съм играла през годините, с любими мои хора, певци като Виктор Калев, Йорданка Христова, Силвия Кацарова и много други. Събитието е на 20 октомври. За премиерата му ще поканя Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов. И двамата са ми помагали много през годините и не мога да не отчета този факт." Това сподели 97-годишната актриса.

Стоянка Мутафова не се отказва завинаги от сцената, просто в момента предпочита да забави темпото, тъй като миналия сезон тя участва в повече от пет постановки и играеше буквално през ден.

"Сега направих едни три месеца почивка. Добре ми се отразиха. Но разговорите с хората, спомените за събития, когато представям книгата на Муки, много повече ме зареждат. Смятам в срещи с обществеността да изкарам до Нова година. Сцената няма къде да избяга, тя ме чака, а аз чакам нова роля някаква, че и това ми е тръпка", смее се Мутафова.

В начинанието безрезервно до нея е красивата й дъщеря Мария Грубешлиева, която продължава с писането и заедно с Евгени Боянов работи върху новата си книга за живота сред звездните актьори.

САМО В ПИК И "РЕТРО": Хотелиери прецакаха Стоянка Мутафова

САМО В ПИК И "РЕТРО": Хотелиери прецакаха Стоянка Мутафова

Алчни хотелиери излели бетон върху парцел в Несебър,...

на 21.07.2019

Само преди ден голямата актриса, дъщеря й и мениджърът им гостуваха в Копривщица.

"Тук за първи път играх във филма "Грамада" от Иван Вазов по сценария на Александър Вазов. Това беше през 1934 г, а аз бях на 12-13 години. Сама се предложих, като разбрах, че се снима. Облякоха ме с носия и ето ме тук, благодаря на хората, издирили от архивите моя снимка", започна Стоянка развълнувано.

Госпожа Стихийно бедствие прие поканата на Дирекция на музеите на общината във възрожденския град. Междувременно дъщеря й Мария също сподели с умиление: "Аз пък се снимах тук във филма "Демонът на империята" с Коста Цонев. Тогава тъкмо бях кандидатствала в НАТФИЗ "Кр. Сарафов", призна талантливата Муки.

Сладкарка извая лика на Стоянка Мутафова върху торта (СНИМКА)

Сладкарка извая лика на Стоянка Мутафова върху торта (СНИМКА)

Великата актриса Стоянка Мутафова грейна върху торта,...

на 09.08.2019

Стоянка Мутафова получи за 46-и път почетния знак на града, който е свързан с книгата "Добър вечер, столетие мое". "Иначе имаме повече от 70 почетни знака, дори от градове, за които няма да се сетите, че са на картата в момента. И това много ме радва", засмя се обичаната от всички актриса.

"Много моля да бъде отразено, че никога не съм взимала пари, за да рекламирам кметицата Йорданка Фандъкова. Това ми го казаха от няколко места, че било писано по мой адрес от различни червени форуми. Фандъкова ми е помагала много през годините, както и Бойко Борисов. Не може човек да се отмята, а аз специално много държа на думата си", сподели Мутафова, разочарована от писанията, в които я обвиняват, че взима пари да рекламира настоящата кметица, която често идва на постановките й.

"Иначе съм била член на БКП по покана. Не съм ходила да се натискам. Влязохме в партията аз, Невена Коканова и Никола Анастасов. Поканиха ни и ние се съгласихме. За разлика от един потомствен комунист обаче, който веднага след промените си скъса партийния билет, аз не постъпих така. Защо да си късам билета? Но не знам дали с днешна дата съм партийка. Нямам представа", обясни още Мутафова.

Сподели:
свързани новини
ПЪРВО В ПИК: И Стоянка Мутафова удари рамо на Фандъкова за кмет на София ПЪРВО В ПИК: И Стоянка Мутафова удари рамо на Фандъкова за кмет на София
Голямата българска актриса Стоянка Мутафова даде силна...
на 03.09.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18487
архив

Тъща казва на зет си: - Прави, каквото правиш, но като умра, искам хубаво погребение. Целият си имот ти оставям. След един ден зетят казва на тъща си: - Прави, каквото правиш, погребението е утре в три. Всичко съм уредил.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии поставят партньора на първо място
x