Страховито! Полицай усмиряват тълпи от роми, чакащи за социални помощи (СНИМКИ)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Страховито! Полицай усмиряват тълпи от роми, чакащи за социални помощи (СНИМКИ)

16490
на 17.01.2017
Страховито! Полицай усмиряват тълпи от роми, чакащи за социални помощи (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Истинска какофония, хаос и блъсканица настана на един от пунктовете за раздаване на помощи на Българския Червен кръст тази сутрин. Дългата опашка се изви часове преди отварянето на пункта на улица „Орловец”. Още от 7 часа десетки роми от квартал „Източен” завардиха своя ред за получаване на хранителен пакет, въпреки снега и студа.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Напрежението се покачи около 10 часа, тъй като тълпата не успя да спази установения ред и последваха крясъци, заплахи и ругатни на турски.  Наложи се и намесата на полиция, две патрулки пристигнаха на място, за да усмирят тълпата и да наложат ред. Впечатление на преминаващите хора направи факта, че част от социално слабите пристигаха от махалата с таксита, за да не носят сами тежките пакети.

Раздаването ще продължи до 20 март и всички правоимащи, включени в списъците, ще получат по 38,5 кг от 10 вида хранителни продукта: брашно – 10 кг; ориз – 6 кг; макаронени изделия – 3,500 кг; картофено пюре – 1,250; гювеч – 2,400 кг; компот – 1,600 кг; конфитюр – 2 кг; месна консерва – 1,800 кг; захар – 8 кг и вафли – 2 кг.

Раздаването се извършва от служители и доброволци на БЧК в 308 пункта в цялата страна, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Нинова скочи: Искаме оставката на Росен Желязков (ОБНОВЕНА) ГОРЕЩО В ПИК TV! Нинова скочи: Искаме оставката на Росен Желязков (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК