Вход
София
Времето в София 3 o C

СТРАХОТЕН ЕКШЪН В ПИК: Алексей Петров и служители на "Лев Инс" заградиха Цветанов на конгреса му - дадоха му ултиматум до 20 дни да обясни защо е арестувал невинни хора (ВИДЕО/СНИМКИ)

СТРАХОТЕН ЕКШЪН В ПИК: Алексей Петров и служители на "Лев Инс" заградиха Цветанов на конгреса му - дадоха му ултиматум до 20 дни да обясни защо е арестувал невинни хора (ВИДЕО/СНИМКИ)

на 27.09.2020
654973
0
СТРАХОТЕН ЕКШЪН В ПИК: Алексей Петров и служители на "Лев Инс" заградиха Цветанов на конгреса му - дадоха му ултиматум до 20 дни да обясни защо е арестувал невинни хора (ВИДЕО/СНИМКИ)
Автор: ПИК
27.09.2020
0
654973

Алексей Петров и служители на "Лев Инс" заградиха Цветан Цветанов по време на конгреса за учредяване на новата му партия. Екшънът се е разиграл преди минути пред "Интер Експо център", научи ПИК. 

До него се е стигнало след случайно стечение на обстоятелствата, тъй като служители на "Лев Инс", както и шефът им Алексей Петров, са имали конференция по киберсигурност в съседна зала на тази, в която бившият втори в ГЕРБ учредявал партията си. 

Щом видели Цветанов, служителите на компанията веднага му потърсили сметка заради незаконния арест на Петров преди години, когото без никакви доказателства Цветанов задържа и обвини в какви ли не престъпления, по които той е оневинен. 

"Имате 20 дни да отговорите защо арестувахте невинни хора и съсипахте доброто им име и бизнес", поставили ултиматум на Цветанов Алексей Петров и екипа му. 

Цветанов заявил, че ще спази срока, но така и не могъл да даде смислено обяснение за действията си пред над 200-те служители на "Лев Инс". Те връчили и протестна декларация, в която изразяват възмущението си от новия му опит за завръщане в политиката. 

"На конференцията по киберсигурност участваха застрахователи от цялата страна. Те успяха лично да зададат въпроса, кога ще получат обяснение за нанесения им психически и физически тормоз и уронване на доброто им име, по негова заповед. Цветанов прие декларацията и се оправда действията си с друг и публично се ангажира до 20 дни да осветли акциите от 2010г., които повлияха живота на служителите на "Лев Инс" и техните семейства, съсипвайки репутацията им и нанасяйки непоправими психически травми.

След срещата застрахователите продължиха своето обучение в Интер Експо Център, като всички служители взеха единодушно решение, че, ако до 20 дни не получат обещаното публично обяснение, Цветан Цветанов ще бъде потърсен отново и ще бъде посрещан във всяко едно населено място на България по същия начин докато не обясни агресията си през 2010г.", обясниха пред ПИК от компанията след екшъна. 

Ето и протестната им декларация: 

"С учудване научихме от медиите за учредяването на ПП „Републиканци за България” и сме възмутени от наглото Ви желание да оглавите този проект и чрез него да се върнете на политическата сцена в България.

В учредителната декларация казвате, че „България се управлява без ясна визия за дългосрочно развитие” както и, че политиките в страната са грешни и некомпетентно водени, но, г-н Цветанов, Вие бяхте на върха на управлението на силовото министерство в страната и имахте висока политическа позиция в не един кабинет. По това време Вие се доказвахте като авторитет в политиката и, като такъв, водехте най-шумните наказателни акции - „авторитетно” преследвахте, „отговорно” раздавахте присъди от медиите и със „загриженост” унищожавахте малкия и среден бизнес в страната.

Подценили сте българските граждани, които не са забравили, че струвате на страната ни милиони левове присъдени от Европейския съд в Страсбург, заради полицейско насилие и тормоз. Лошото е, г-н Цветанов, че струвате и човешки съдби.

Твърдите, че „обществената справедливост трябва да е преди всичко резултат от върховенството на закона”, но пропускате факта, че точно вие сте събирателен образ на слепотата на българското правосъдие, на пропуските в закона и на задкулисието в управлението. Данъчната проверка за придобитите от Вас 6 апартамента приключи тихомълком, но все още отеква в обществото, като върховна наглост и пример за корупция и далавери в България.

Казвате, че ще подкрепите и стимулирате българския бизнес, а точно Вие с полицейски произвол и с репресивни действия, психически и физически тормозехте хората от малкия и средния бизнес. Жертви на вашето поведение станаха и служителите на „Лев Инс” – най-голямата застрахователна компания в България.

Въпреки доверието на повече от 800 000 клиента на компанията, Вие безцеремонно и без да се съобразите дори с чуждестранните инвестиции в дружеството, впрегнахте целия държавен апарат срещу нас. Не последва нищо от действията Ви освен уронване името на ЗК „Лев Инс” и нанесени психологически травми на служителите и семействата им.

Г-н Цветанов,

Ще признаете ли публично, че затворихте и унищожихте много компании, както се опитахте да направите и с ЗК „Лев Инс”. Ще се извините ли на служителите им за физическия и психически тормоз, който им нанесохте?

А помните ли очите на лекарите, които нарекохте престъпници от трибуната на Народното събрание? Ще се извините ли на тях?

Помните ли унижението, на което подложихте успешен министър, осъдил не Вас, а България в Страсбург?

Осъзнавате ли колко човешки съдби пострадаха от действията Ви?

Ако искате да наложите морал в управлението на България, то ще се съгласите ли независими експерти и НАП да възобновят и проведат отначало проверката на имотното Ви състояние?

Не приемаме обясненията Ви, че средствата, с които са закупени апартаментите Ви, се дължат на финансовите източници на тъща Ви.

Дължите обяснение и кой ще финансира мерака Ви да влезете отново в държавното управление? Чии „унаследени” средства ще добруват за Вашия политически комфорт този път?

Уважаеми учредители на „Републиканци за България“,

Не се водете по „моралните ценности и чистите намерения” на Цветан Цветанов и Атанас Камбитов, и преценете дали влизането ви в политиката трябва да стане на всяка цена.

Цветан Цветанов дължи отговор на въпросите, които не само ние, репресираните от участието му в политиката, но и цялото общество си задава.

С настоящата декларация призоваваме инициативния комитет на „Републиканци за България“, българската прокуратура и данъчни власти да покажат морал, честност и най-вече експертни и отговорни качества и да възобновят всички разследвания на Цветан Цветанов по „Апартамент гейт”, като същите бъдат проведени и завършени, както за всеки един обикновен български гражданин, който не членува в политическа партия и не се ползва с привилегии и протекции.

Само тогава и при тези условия ще повярваме, че ПП „Републиканци за България“ може да дава обещание за промяна и за защита на обществените интереси".

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33032
архив

Момче от село става войник. След време пише писмо до вкъщи:
"Ако знаете колко е хубаво в армията! Можеш да се излежаваш в леглото чак до шест сутринта!..."

x
България и САЩ подписаха ключови документи за 5G мрежите и ядрената енергия за граждански цели
x
5 животни, за които не бихте си помислили, че са опасни
x