Вход
София
Времето в София -4 o C

СТРАХ В ЧЕРВЕНО: БСП се сниши - не вярва в победа с кандидатите на Нинова. Опозицията вътре дебне от засада разгромния провал

СТРАХ В ЧЕРВЕНО: БСП се сниши - не вярва в победа с кандидатите на Нинова. Опозицията вътре дебне от засада разгромния провал

на 14.10.2019
164508
40
СТРАХ В ЧЕРВЕНО: БСП се сниши - не вярва в победа с кандидатите на Нинова. Опозицията вътре дебне от засада разгромния провал
Автор: ПИК
14.10.2019
40
164508

Кампанията на БСП за местния вот на 27 октомври върви вяло, безидейно и абсолютно безперспективно заради листите на председателя на Изпълнителното бюро Корнелия Нинова и екзекутора от нейно име на „Позитано“ 20 – Кирил Добрев. Активисти, кандидат-кметове и мераклии за общинските съвети са силно демотивирани и обезверени. В това число и от безпринципните взаимодействия с други формации по регионите.

В десетки конфиденциални разговори с репортерите на ПИК при пълно снишаване и под сурдинка, заради страх от санкциии през централата, се говори за силния и непреодолим натиск с политически аргументи от страна на ГЕРБ и Обединените патриоти. Същевременно, вътре в партията има силна конфронтация на лагерите, която социалистите не искат да афишират публично. Поне докато не минат изборите, които самите бесепари не очакват да спечелят, става ясно още от споделеното от тях пред медията ни.

Нивото на несъгласие с налаганата от Корнелия Нинова политическа тенденция ескалира дори в ръководните органи и парламентарната група. Отстраненият от зам.-председателското място в ПГ в Народното събрание Антон Кутев например само преди дни стана изразител на гласа на всички социалисти, които са на мнение, че е пагубно в градове като Варна, Сливен и Велико Търново да се парашутират близки до Нинова депутати като проф. Анелия Клисарова, вече неприемания за кмет генерал Кольо Милев и изтъкнатата иначе майсторка на стрелбата, но съвсем отскоро адресно регистрирана край Янтра Весела Лечева.

„Това са удобни на Нинова хора, които говорят това, което тя иска да чуе“, казва в ефира на национална телевизия Кутев.

Силни резерви има дори срещу подкрепяната от БСП кандидатка за кмет на София Мая Манолова. От една страна, социалистите смятат, че от позицията на омбудсман, подкрепена лично от Бойко Борисов, кюстендилската поборничка не е реализирала никаква народна защита, а е правила единствено личен пиар. От друга страна, резерви по отношение на евентуално нейно кметуване е колаборирането и с идейните противници в дясно и перспективата да остане с шарен и неподлежащ на управление Общински съвет.

Въпреки това, убедени в смисъла от партийната дисциплина, дори опозиционерите от т.нар. „Банда на 50-те“ не са склонни в момента да афишират несъгласията си с лидерката Нинова. Всички те, ако въобще си позволят комуникация с медиите, подчертават, че ще работят за победа на така подредените листи. През зъби обаче процеждат, че дебнат предпоставения провал на Нинова и кохортата й. Затова след балотажа ще излязат от позициите си на засада и ще потърсят отговорност на узурпаторите на „Позитано“ 20, както ПИК съобщи в свой анализ преди дни.

Този път на Нинова няма да й минат артистичните и силовашки маниери. Ще я разкъсаме, категорични са от вътрешната опозиция. 

Сподели:
свързани новини
ЕЛЕМЕНТАРНА МАТЕМАТИКА: 30 социалисти предадоха Корнелия Нинова ЕЛЕМЕНТАРНА МАТЕМАТИКА: 30 социалисти предадоха Корнелия Нинова
От 79 депутати на БСП, 30 си биха камшика и предадоха...
на 11.10.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18509
архив

- Келнер, това кафе ли е или чай? - заяжда се клиент. - Не можете ли да определите по вкуса, господине? - Не, не мога. - Е, щом не ги различавате, тогава какво значение има?

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Китайската година на Белия метален вол ни носи пари и работа
x