СТРАШЕН СКАНДАЛ: Наложиха безумна цензура в Би Ти Ви - медията трие информация за побоя със сина на Румен Радев (ВИДЕО)

Животът днес

СТРАШЕН СКАНДАЛ: Наложиха безумна цензура в Би Ти Ви - медията трие информация за побоя със сина на Румен Радев (ВИДЕО)

158500
на 08.01.2019
СТРАШЕН СКАНДАЛ: Наложиха безумна цензура в Би Ти Ви - медията трие информация за побоя със сина на Румен Радев (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Страшен медиен скандал е на път да избухне, след като Би Ти Ви изтри информация за побоя със сина на Румен Радев, видя ПИК. Става въпрос за твърдението, че 15-годишният Георги Радев е бил отведен в районното управление, за да дава обяснения. 

препоръчано

Информацията на телевизията дошла от техни източници и първоначално се появи в централната им емисия в репортаж на репортерката Румяна Попова. "15-годишният син на президента е бил отведен за обяснения в районното, разкриват още източниците ни", заявява дословно журналистката в материала за сина на Румен Радев.

Минути по-късно информацията, която агенция ПИК публикува, позовавайки се на същата телевизия, се появи и в сайта на Би Ти Ви, придружена с видео. 

Не след дълго новината за отвеждането на Георги Радев в районното придобива странен обрат. Първо текстът е редактиран, а въпросното изречение е изтрито, а след това е премахнато и видеото в материала, видя екипа на ПИК.

За капак във фейсбук страницата на Би Ти Ви се появява ново видео към същата новина, в което твърдението за отвеждането на сина на Румен Радев също като в текста на сайта е премахнато. Така съобщената по-рано информация от телевизията уж е премахната отвсякъде.

За съжаление на медията обаче, репортажът е излъчен в централната новинарска емисия и тя няма как да изчезне.

Явно отговорните редактори от телевизията са пропуснали факта, че все повече доставчици дават възможност на своите клиенти да гледат предавания, новинарски емисии и филми на запис. Така при превъртане назад до централната емисия на Би Ти Ви медията ни засне част от репортажа, в която журналистката Румяна Попова ясно заявява, че синът на Румен Радев е отведен в полицията. (ВИЖТЕ ВИДЕОТО ПО-ДОЛУ).

Проверката ни установи още, че централната емисия е качена във видео платформата на Би Ти Ви - Войо. Там въпросната информация също не е изтрита и може ясно да се чуе от аудиторията.

Поведението на Би Ти Ви в случая е напълно необяснимо, тъй като медията има претенцията да е №1 на пазара у нас и непрекъснато изтъква наличието на големи професионалисти, които правят журналистика на отлично ниво.

Въпросът тогава е кое наложи телевизията да се самоцензурира? Дали екипът на новините се е изхвърлил в централната си емисия с подвеждаща информация, или пък впоследствие шефовете на медията са получили обаждане, в което някой им е скръцнал със зъби и затова са изтрили разкритието си?

Видеото, в което частта за отвеждането на сина на Румен Радев в полицията е изтрита.

Запис от централната емисия новини на Би Ти Ви, в който се твърди, че 15-годишният Георги Радев е отведен в полицията.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с ЕКШЪН ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Служебното правителство ще управлява дълго! ГЕРБ налага цензура на алтернативите на сглобката в трите основни телевизии (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с ЕКШЪН ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Служебното правителство ще управлява дълго! ГЕРБ налага цензура на алтернативите на сглобката в трите основни телевизии (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК