Страшна статистика: Расте броят на заразените лекари в Москва

Европа

Страшна статистика: Расте броят на заразените лекари в Москва

10677
на 18.05.2020
Страшна статистика: Расте броят на заразените лекари в Москва
Автор:   ПИК

Близо две хиляди лекари в Московска област са се заразили с коронавирус, като 16 от тях са починали, каза началникът на здравеопазването в региона Светлана Стригункова, цитирана от РИА новости. 

По думите й, общо 22,5 хиляди лекари работят с пациенти с коронавирус в Московска област - това са лекари, фелдшер и младши медицински персонал. „9% от лекарите се разболяха“, каза Стригункова.

Около 280 студенти от медицински колежи, завършили необходимото обучение, работят като доброволци в спешните отделения в руската столица. На помощ се притекоха и военните лекари. 

В региона на Москва до момента са хоспитализирани 9500 души, а 18 500 пациенти с COVID-19 се лекуват у дома, като 36% от тях имат симптоми.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Заседанието на парламента пред провал - тече поименна проверка заради липса на кворум (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Заседанието на парламента пред провал - тече поименна проверка заради липса на кворум (НА ЖИВО)
ново
Днес: 170
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това