СТРАШНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Една трета от хората в света могат да се заразят с коронавируса

Азия

СТРАШНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Една трета от хората в света могат да се заразят с коронавируса

28280
на 14.02.2020
СТРАШНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Една трета от хората в света могат да се заразят с коронавируса
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Експертът от Световната здравна организация Айра Лонгини заяви, че карантините могат само да забавят, но не и да спрат разпространението на новия коронавирус, съобщи ТАСС.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Заразяването с него може да застраши поне една трета от населението на света, заяви американският учен и експерт от СЗО.

Лонгини отбелязва, че карантините могат само да забавят, но не и да спрат разпространението на вируса, тъй като той вече успя да проникне извън Китай още преди въвеждането на тези мерки.

Той подчертава, че в момента всеки заразен човек предава вируса средно на двама или трима души, което може да доведе до факта, че най-малко една трета от населението на Земята ще бъде заразено.

В същото време, дори ако се намери начин да се намали наполовина скоростта на разпространение на вируса, около 30% от хората на планетата са изложени на реален риск от заразяване, твърди ученият.

"Тактиката на наблюдение и ограничаване няма да доведе до значителни резултати, освен ако способността на вируса да предава от човек на човек не се промени", каза още Лонгини.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция Митници (ВИДЕО) Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция "Митници" (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК