Стрелба в Москва, двама са убити и седем ранени

Европа

Стрелба в Москва, двама са убити и седем ранени

43552
на 18.09.2024
Стрелба в Москва, двама са убити и седем ранени
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Престрелка пред централата на руската компания за електронната търговия "Уайлдберис" в Москва днес взе две жертви, а седем души бяха ранени, включително двама полицаи, съобщи руският Следствен комитет, цитиран от БТА.

препоръчано

„Седем души са ранени, включително двама служители на правоохранителните органи, които са дошли на мястото на инцидента, за да сложат край на незаконните действия. Двама души са издъхнали от раните си“, се казва в изявление на руския Следствен комитет.

Стрелбата е избухнала след сблъсък, свързан с дълбоките разногласия между съпрузите Татяна и Владислав Бакалчук, основатели на руския гигант за електронната търговия, които са в процес на развод.

Татяна Бакалчук, най-богатата жена в Русия, и Владислав Бакалчук от няколко седмици са в спор за контрола над компанията, от която тя притежава 99 процента, а той - 1 процент.

Сензационната драма се е разиграла само на няколкостотин метра от Кремъл в центъра на Москва - един от най-строго охраняваните райони в столицата.

За случилото се първо съобщиха руски медии.

„Вторият охранител в централата на "Уайлдберис", който беше ранен при стрелбата, е починал“, съобщава агенция Интерфакс, като се позовава на източник от компанията за електронна търговия.

Държавната агенция РИА Новости също съобщи за двама загинали, позовавайки се на източник от полицията, докато по-рано Татяна Бакалчук обяви смъртта на „охранител [...] в резултат на въоръженото нападение“.

Руските информационни агенции съобщиха също за арести, но руските власти досега не са направили коментар по случая.

Според съобщение в канала на Татяна Бакалчук в "Телеграм" съпругът ѝ първоначално „се опитал да влезе в централата на "Уайлдберис" в Москва“, придружен от двама бивши висши служители на компанията и въоръжени лица.

В коментар до АФП компанията "Уайлдберис" заявява, че „въоръжените лица, придружаващи Владислав Бакалчук, първи са открили огън“, „ранявайки“ полицаи и охранители.

Всички ранени са откарани в болница. В момента на мястото на инцидента работят следователи и криминалисти. Те се опитват да изяснят обстоятелствата около стрелбата. Разпитват се очевидци и се изследват записите от охранителни камери, посочва ТАСС.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК