Стрелецът от Лясковец продал всичките си имоти, за да не плаща кръвнина

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Стрелецът от Лясковец продал всичките си имоти, за да не плаща кръвнина

14842
на 14.03.2018
Стрелецът от Лясковец продал всичките си имоти, за да не плаща кръвнина
Автор:   ПИК

Все още не е започнало изплащането на кръвнината по делото срещу Петко Петков, стрелецът от Лясковец. Причината е, че преди още да бъде даден старт на процеса в съда, подсъдимият е продал всички имоти, с които разполага. Това обясни пред журналисти във Велико Търново Емил Шарков, бащата на загиналия при специализирана акция командос Емил Шарков.

препоръчано

Той сподели, че това не е най-важното, но адвокатите все още се борят за постигане на правосъдие. „Ние все още не знаем какво ще правим. И аз, и Милена – съпругата на Емил, имаме адвокати, които движат нещата и аз не се вълнувам много от това, защото все още ми е трудно да осъзная загубата, която всички преживяхме“, каза още Шарков, цитиран от Фокус.

Той допълни, че защитниците на опечалената г-жа Шаркова имат намерение да заведат дело за обезсилване на продажбата, но все още не е ясно кога ще се случи това, защото процедурата е много дълга и трудна.

Преди около година доживотната присъда на Петко Петков бе потвърдена и от Върховния касационен съд. Делото пред най-висшата инстанция бе образувано по жалби на подсъдимия и защитата му срещу решение на Апелативен съд-Велико Търново с искане за неговата отмяна и връщане на делото за ново разглеждане, както и за определяне на по-леко наказание. Петков е осъден и да заплати на гражданските ищци по делото обезщетение за претърпени неимуществени вреди, ведно със законната лихва. В тежест на подсъдимия са възложени деловодните разноски и дължимата държавна такса върху уважения размер на гражданските искове.

Сподели:
Бомба x
Диетата с малко мазнини намалява тестостерона Диетата с малко мазнини намалява тестостерона
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 147
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това