Строги мерки за всички състезатели на Олимпиадата

Други спортове

Строги мерки за всички състезатели на Олимпиадата

2416
на 26.04.2021
Строги мерки за всички състезатели на Олимпиадата
Автор:   ПИК

Японското правителство предлага на чуждестранните спортисти, които ще участват на летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио, да започнат тренировки още от първия ден на пристигането си в страната, но при спазване на строги мерки заради пандемията от коронавирус. Това съобщи днес вестник "Йомиури", позовавайки се на свои източници.

препоръчано

Според информацията, спортистите и придружаващите ги лица, включително треньори и помощници, ще трябва да преминат два пъти тест за коронавирус в рамките на 96 часа, преди да напуснат страната си. При пристигането си в Япония те незабавно ще се подложат на нов тест, след което ще бъдат тествани ежедневно през следващите три дни. След това придружаващите лица ще продължат да се подлагат на тестове ежедневно, но при спортистите такъв ще се прави само при необходимост.

Освен това пристигащите чужденци ще имат право да се намират само в стаята си, в залата за тренировки и спортните съоръжения. Те също така ще трябва да докладват за състоянието си, като използват специално приложение, инсталирано на смартфона им. Ако тези изисквания не бъдат изпълнени, те ще бъдат изправени пред 14-дневна карантина, както и забрана за участие в състезанията.

Очаква се японското правителство да се съгласува правилата си на 28 април по време на преговори между представители на властите в Токио, на организационния комитет на Токио 2020, на Международния олимпийски и параолимпийски комитет.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година, но заради пандемията от коронавирус най-голямото спортно събитие беше отложено с една година и сега ще се състои от 23 юли до 8 август 2021-а.

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 49
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това