СТРЯСКАЩО ОТ СЗО: Заплахата от „продължителен COVID-19“ е реална

ГОРЕЩО

СТРЯСКАЩО ОТ СЗО: Заплахата от „продължителен COVID-19“ е реална

8181
на 25.02.2021
СТРЯСКАЩО ОТ СЗО: Заплахата от „продължителен COVID-19“ е реална
Автор:   ПИК

Заплахата от „продължителен Covid-19“ е реална и значителна и лечението му трябва да се превърне в „ясен приоритет“ за всички здравни органи, каза директорът на Световната здравна организация за Европа Ханс Клюге, цитиран от „Лондон Ивнинг Стандарт“.

препоръчано

Д-р Ханс Клюге каза на брифинг, че макар да няма точни цифри за това колко хора страдат от продължаващи симптоми след коронавирусна инфекция, се смята, че вероятно почти всеки десети се чувства зле и след 12 седмици.

Той обясни, че с развитието на кризата, предизвикана от Covid-19 специалистите и пациентите „са начертали път в тъмнината“ и са описани медицински истории на хора с продължаващи „изтощителни симптоми“.

„За съжаление, някои бяха посрещнати с недоверие или липса на разбиране“, каза д-р Клюге, добавяйки, че инвалидността след коронавирусна инфекция може да продължи месеци „със сериозни социални, икономически, здравни и професионални последици“.

 

Сподели:
Бомба x
ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Предложеният от ГЕРБ за премиер Даниел Митов с първи думи преди старта на Народното събрание ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Предложеният от ГЕРБ за премиер Даниел Митов с първи думи преди старта на Народното събрание
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това