Студенти медици призовават колегите си да се включат в битката с COVID-19

Здраве

Студенти медици призовават колегите си да се включат в битката с COVID-19

3652
на 04.12.2020
Студенти медици призовават колегите си да се включат в битката с COVID-19
Автор:   ПИК

Във връзка с нарастващите случаи на пациенти с COVID-19 и отправения апел от страна на Министерството на здравеопазването се обръщаме с призив към цялата студентска общност за набиране на доброволци за работа в болниците в Република България.

Това се казва в специално обръщение от страна на НПСС, изпратено до медиите.

препоръчано

Ето го и текста:

"След безброй часове, прекарани в упражнения, лекции, стажове и изпити, всички ние сме на прага да се присъединим към гилдията на младите работещи граждани на Република България. Въпреки трудностите на следването и пречките, създадени от пандемията от SARS-CoV-2, ние не се предадохме пред предизвикателствата и продължаваме с общи усилия да допринасяме за благоденствието на страната ни. В напрегната и безпрецедентна ситуация като тази, ние имаме своята съществена функция в борбата с пандемията.

Без значение от висшето училище и изучаваната специалност, всички ние можем да бъдем съпричастни с онези, които се борят с вируса на първа линия. Можем да съдействаме в лечебни заведения и клиники като заемем ролята на болногледач, санитар или дезинфектатор. Работата съвместно с медицинския персонал от съответните лечебни звена би представлявала облекчение за редовните служители, тъй като чрез отмяна на част от техните задължения, ще се даде възможност да бъде насочен адекватен ресурс към нуждаещите се отделения.

Съдействието на медицинските работници, независимо от типа на оказаната помощ, е не просто проява на съпричастност, но и начин за всеки от нас да изпълни гражданския си дълг в битката със SARS-CoV-2. Никой не би възпрепятствал студент от това да насочи усилията си в помощ на отделенията, занимаващи се с COVID-19.

Двете условия, при които е възможно това, са: 1. помощта да бъде напълно доброволна; 2. помощта да бъде в часови диапазон, извън този на учебните занятия по програма. Отговорността за решението за оказване на подкрепа се носи лично от студента. НПСС изказва искрена благодарност и съпричастност към всички медици, които участват в борбата със SARS-CoV-2! Призоваваме всеки от нас, чрез личен принос, да подпомогне в битката срещу заразата! Всеки студент, който има желание да се включи в борбата с COVID-19 като част от екипа на НПСС, молим да се свърже с нас на: тел.: 02 4414 990 e-mail: admin@npss.bg"


Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неуспехи за Близнаците, финансови проблеми за Девите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неуспехи за Близнаците, финансови проблеми за Девите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това