Судан осъди на смърт 27 агенти на специалните служби

Африка

Судан осъди на смърт 27 агенти на специалните служби

7531
на 30.12.2019
Судан осъди на смърт 27 агенти на специалните служби
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Судански съд в понеделник осъди на смърт 27 агенти на специалните служби за изтезания и убийство на протестиращ в началото на тази година, съобщава кореспондентът на AFP, цитиран от Агенция "Фокус" .

Обвиняемите бяха признати за виновни за изтезания до смърт на учителя Ахмед ал-Кеир Авад в обект на разузнавателните служби и осъдени на смърт чрез обесване, заяви съдия Садок Албделрахман.

Учителят е бил пребит и измъчван до смърт, след като в края на януари е бил арестуван от разузнаването в щата Касала в Източен Судан, съобщи съдията.

Суданците излязоха на улиците от декември 2018 г., първоначално за да протестират срещу високите цени на хляба, но бързо демонстрациите се превърнаха в политически и протестиращите настояваха за оттеглянето на диктатора Омар Башир, който бе свален от власт от военните през април 2019 година.

Най-малко 177 души са загинали в продължилите няколко месеца протести според данните на „Амнести Интернешънъл“.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК