СУПЕР ГАФ! Главчев яко се изложи: Хората от село Шипка, град Шипка, както и да е, са по покривите...

Акценти

СУПЕР ГАФ! Главчев яко се изложи: Хората от село Шипка, град Шипка, както и да е, са по покривите...

228013
на 14.06.2024
СУПЕР ГАФ! Главчев яко се изложи: Хората от село Шипка, град Шипка, както и да е, са по покривите...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Страната потъна в разруха за пореден ден, ударена безжалостно от летни бури, градушки и порои. Служебният премиер Димитър Главчев се сети да си спретне пиар и днес се появи в град Шипка, който е един от тежко пострадалите от бурята и градушките райони.

препоръчано

Спонтанният изказ на Главчев срази журналистите.

"Добър ден, макар че днес трудно може да се каже, че денят е добър за хората от село Шипка..., град Шипка, но както и да е. Специално дойдохме, за да видим какъв е размерът на пораженията. За да може да реагираме бързо държавата. Но много приятно бях изненадан от това, че самите хора работят по покривите, те от сутринта са по покривите и по всичко, което е поразено и сами се оправят. Значи не чакат държавата, а сами се справят. Но въпреки това имат нужда от подкрепата на държавата и точно затова ние сме тук", заяви той.

Главчев е придружен от служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и представители на Агенцията за социално подпомагане.

"Хората ще получат помощ, но зависи от всички апликационни форми, които ще подадат. Призовахме много бързо да стане това, но това е процес, който зависи на всичките етапи с каква скорост ще приключи", обясни на "разбираем" език служебният премиер.

Той допълни, че "само визуално" бил разгледал щетите: "Цели покриви са компрометирани, здравната служба, съвсем скоро санирана и реновирана, е компрометирана".

Въпреки очакванията за държавна помощ, Главчев се застрахова: "Помощта от страна на държавата ще бъде получена от тези, които имат  право да я получат, в най-кратки срокове... Не искам да влизам в тези подробности да им казвам да са си застраховали имуществото. Именно заради това сме тука, за да покажем и съпричастността на държавата. Но призовавам хората да си застраховат имуществото... Но поздравления за хората, които сами си поправят щетите".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК