СУПЕР ЕКШЪН: БСП се сбиха до кръв на конференция в Банско

Политика

СУПЕР ЕКШЪН: БСП се сбиха до кръв на конференция в Банско

112375
на 02.08.2020
СУПЕР ЕКШЪН: БСП се сбиха до кръв на конференция в Банско
Автор:   ПИК

Грозен екшън се разигра преди отчетноизборната конференция на БСП в Банско. Физически сблъсък между бившия председател на партията Костадин Дурчов и Георги Бориков, дългогодишен председател на партията в първите години на демокрацията, беляза началото на дългоочакваната червена конференция. Свидетели на инцидента, цитирани от "Струма" разказват, че като делегати на конференцията били събирани хора от кол и въже, които да опорочат избора на председател, имало дори и делегати от Симитли.

Предвид тези слухове, Бориков поискал да погледне списъка с делегатите, изваден на масичка пред залата и охраняван от червена другарка. В момента, в който той се приближил и пожелал да вземе списъка, за да го прегледа, изневиделица изскочили Костадин Дурчов, сегашният председател Благой Милев и разни техни хора.

"Дурчов вероятно е помислил, че съм взел списъка и съм го скрил в чантичка за лаптоп, която носех", разказа Бориков. "Започна да ме бута и дърпа зверски . Аз не пусках чантата си, защото смятам, че е унизително подобно поведение, някой да ми рови в нея. Паднах на земята, намесиха се други и ни разтървха, някой ме удари в корема, имаше разни момчета, които приличаха на мутри, но в един момент почувствах силен удар и с мъка се изправих.

Минути по-късно Дурчов се разкрещя, че някой го наранил с остър предмет, някой го наръгал, това е ситуацията. Аз напуснах конференцията в знак на протест, че мандатната комисия дори не прочете възражението, което съм написал по отношение на делегатите.

Това не е БСП, това е ООД, роднинско фирмена партия на хора, които правят всичко възможно отново да се докопат до властта. Затова и делегатите са събирани отвсякъде, каза още Георги Бориков. След него конференцията са напуснали още около 30 души. Бориков, който винаги е заемал ръководни постове в БСП, предположи, че всичко е игра на Дурчов, който беше председател 2 мандата и понеже по устав не може да е повече председател, е напуснал по лични причини, и като му изтече едногодишният срок, иска пак да се върне на председателския пост.

Банскалии, членуващи от години в БСП, твърдят, че крамолите в БСП Банско се дирижират от гоцеделчевски депутат във върховете на управлението на БСП, който иска да сложи ръка и да има влияние върху процесите в столетницата в курортния град. Откакто този човек се намесил в БСП Банско, крамолите не стихват. След разпрата конференцията е продължила.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получават втора ваксина срещу COVID-19 - НА ЖИВО ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получават втора ваксина срещу COVID-19 - НА ЖИВО
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това