СУПЕР ТАКТИКА: Валери Симеонов буди дремещите в парламента за бюджета с цветисти забележки (ОБНОВЕНА)

Политика

СУПЕР ТАКТИКА: Валери Симеонов буди дремещите в парламента за бюджета с цветисти забележки (ОБНОВЕНА)

62923
на 24.11.2020
СУПЕР ТАКТИКА: Валери Симеонов буди дремещите в парламента за бюджета с цветисти забележки (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов, лидер на НФСБ, който председателства дебатите по Бюджет 2021 в пленарната зала, предприе впечатляваща тактика, за да буди дремещите в залата народни представители с атрактивни забележки.

препоръчано

"Госпожо, Клисурска (БСП), защо поклащате глава така, заплашвате ли ме? Г-н Адемов (ДПС), вече може да започнете да говорите, давам ви думата. (След като той вече говореше от трибуната - бел.ред.), Г-н Гьоков (БСП), оправете си яката, че телевизиите ви излъчват в неопрятен вид. Г-н Мирчев (БСП) и г-н Божанков (БСП), сложете си маските, иначе ще ви сполети съдбата на Павел Шопов (Атака)", бяха репликите на Валери Симеонов, които поразбудиха общо вялото настроение в залата.

Георги Свиленски от БСП обаче скочи на Симеонов с обвинение, че изпуска залата, на което председателстващият обективно и добронамерено призна, че допуска подвиквания.

В хода на дебатите по предложение на Станислав Иванов от ГЕРБ разискванията в пленарния ден бяха удължени до 20 часа, като от 126 депутати "за" гласуваха 72-ма, против бяха 44, а 10 се въздържаха.

Парламентът прие на второ четене бюджета на НЗОК за 2021 година. Бюджетът на НЗОК за 2021 г. е 5. 341 млрд. лв. Първоначалното предложение бе 5.084 млрд. лв., но между двете четения то претърпя промяна. Освен това бе гласувано минималната пенсия да е 300 лева плюс 50-те лева, които се дават на възрастните хора заради извънредната ситуация с COVID-19.

Сподели:
Бомба x
МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това