СУША: Критично ниски нива на язовирите "Жребчево“ и "Копринка“

Региони

СУША: Критично ниски нива на язовирите "Жребчево“ и "Копринка“

12997
на 07.08.2024
СУША: Критично ниски нива на язовирите Жребчево“ и Копринка“
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Нивата на водата в язовирите в Централна България продължават да спадат. Наличният обем в язовир “Жребчево“ е около 35% от общия.

препоръчано

Водата в язовир “Копринка“ е спаднала до около 25%. Количествата се очаква да достигнат критично ниски нива в средата на август.

Именно тогава водолази ще се спуснат по стената, за да се направи опит да бъде ремонтиран единият изпускател. Той е аварирал преди три години.

През вчерашния ден беше направена инспекция, затова как ще бъде извършена изключително сложната процедура по ремонтите, информира Нова телевизия.

Водата от язовир “Копринка”, освен за напояване и производство на електроенергия, се насочва и по река Тунджа, където се намират кладенци за питейна вода за Стара Загора.  

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК