Събраха над 226 хил. лева за пострадалите при пожарите във Воден и Крайново

Животът днес

Събраха над 226 хил. лева за пострадалите при пожарите във Воден и Крайново

7003
преди 4 часа
Събраха над 226 хил. лева за пострадалите при пожарите във Воден и Крайново
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Над 226 хил. лева са събраните от дарения средства за пострадалите при пожарите в селата Воден и Крайново. Комисия  ще определи каква сума да получат отделните домакинства.

препоръчано

Все още се очакват средствата, които ще бъдат отпуснати от Междуведомствената комисия към Министерския съвет. 

Разпределението на средствата от дарителската сметка ще бъдат гласувано на извънредно заседание на общинския съвет в Болярово в началото на следващата седмица. В пожара през юли изгоряха до основи къщите на 10 домакинства във Воден и 3 в Крайново.

Средствата ще бъдат справедливо разпределени и сумите вероятно няма да са по равно, уточни кметът на общината Христо Христов:

"Аргументите ми са такива: през този период две от домакинствата във Воден получиха нови къщи на колелета- едното деветчленното получи къща с две спални, коридор, баня, тоалетна..., която къща струва 57 000 лева, второто домакинство получи къща по- малка като квадратура- една спалня, коридор, баня, тоалетна, кухня за 47 хил. лева".

От КНСБ също ще предоставят 80 хил. лева за две от домакинствата. От общината е изпратена и пълната документация за оценка на щетите и се очаква от Междуведомствената комисия към Министерски съвет да бъдат отпуснати значителни средства за възстановяване на щетите.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втората неделя на октомври: Пари за Близнаците, които са под сексуален риск, Лъвът си вреди заради ината, Девите да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втората неделя на октомври: Пари за Близнаците, които са под сексуален риск, Лъвът си вреди заради ината, Девите да не пътуват
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на предизборно турне в Разград: Гласувайте на хартия! Машините са в частен склад, не се знае кой пита. От 3 кризи сме ви вадили, но дано Господ пак е българин (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на предизборно турне в Разград: Гласувайте на хартия! Машините са в частен склад, не се знае кой пита. От 3 кризи сме ви вадили, но дано Господ пак е българин (ВИДЕО)
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК