Съвета на ООН по правата на човека остана без ръководител

Америка

Съвета на ООН по правата на човека остана без ръководител

5973
на 10.01.2021
Съвета на ООН по правата на човека остана без ръководител
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Русия и Китай се обявиха против кандидатът на Фиджи, смятан за непоколебим защитник на правата на човека, да оглави правозащитния орган на ООН, съобщават дипломати и наблюдатели, цитирани от БТА.

препоръчано

Това създава безизходица точно когато Вашингтон се готви да се върне в този орган, който напусна през 2018 г.

Председателството на Съвета на ООН по правата на човека е ротационно и всяка година председателят са избира измежду отделни региони, обикновено с консенсус, а евентуални оспорвания обикновено се разрешават бързо и в добър тон, посочват дипломати.

свързани новини

Задънената улица означава, че съветът, който е единственият междуправителствен глобален орган, който насърчава и защитава човешките права по целия свят, за пръв път в 15-годишната си история ще започне работа без ръководител идната седмица в Женева.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК