СЪВЕТ: Лекар посочи как да спим – с бельо или без

ШАРЕН СВЯТ

СЪВЕТ: Лекар посочи как да спим – с бельо или без

11682
на 28.11.2020
СЪВЕТ: Лекар посочи как да спим – с бельо или без
Автор:   ПИК

Много хора спят по бельо целогодишно - през зимата носят пижами над него, а през лятото остават само по бикини или боксерки и тениска. Но изглежда не е много умна идея, поне така казват лекарите.

препоръчано

„Често казвам на пациентите си да спят без бельо“, казва д-р Алис Двек, американски гинеколог, цитиран от БГНЕС.

Тя обяснява, че гениталната област не трябва да бъде постоянно покрита, особено с тъкани, които не дишат или абсорбират влагата, тъй като това създава плодородна почва за растеж на гъбички, бактерии и различни раздразнения. Това важи особено за жените в менопауза, както и за всички, които се потят повече.

„Ако държите да спите с бикини или боксерки, те определено трябва да са широки“, казва д-р Двек.

Проучвания показват, че по-малко от 18% от хората спят без бельо, но че носенето на тесни боксерки може да намали мъжката плодовитост.

Ако спите по къси панталонки или пижами без бельо, просто трябва да ги перете по-често - през ден.

 

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 309
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това