Съдийката, която не откри фашизъм в Луковмарш и БНС, отхвърли и иска на прокуратурата срещу партия "Възраждане"

Епицентър

Съдийката, която не откри фашизъм в Луковмарш и БНС, отхвърли и иска на прокуратурата срещу партия "Възраждане"

58656
на 26.02.2021
Съдийката, която не откри фашизъм в Луковмарш и БНС, отхвърли и иска на прокуратурата срещу партия Възраждане
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Съдийката, която преди време с решението си постанови, че "Български национален съюз" и Луков марш не са фашистки, реши и това, че с партия "Възраждане" на Костадин Костадинов, по-известен като "Копейкин", няма нищо нередно. Това стана с решение от 24 февруари на съдия Венета Цветкова. 

препоръчано

Същата съдийка от Софийския градски съд отказа да прекрати регистрацията на сочената като неонацистка паравоенна противоконституционна организация Български национален съюз – Еделвайс. От мотивите в решението се разбира, че БНС е сдружение на родолюбци, което не е сторило никому нищо лошо. БНС е основен инициатор на Луковмарш, утвърдил се като годишен събор на крайни националисти и неонацисти в центъра на София.

С решението си от 24 февруари т.г. Цветкова отхвърля иска на Софийска градска прокуратура, която поиска разпускане на партията на Копейкин поради извършване на дейност, нарушаваща системно изискванията на Закона за политическите партии.

От обвинението твърдят, че е налице установено системно нарушение, тъй като партията е регистрирана след проведено учредително събрание в противоречие с чл. 12, ал. 2 ЗПП. На същото са присъствали по-малко от 500 граждани с избирателни права (част от посочените като присъствали лица всъщност са пребивавали извън страната в този период, други са били починали, трети, отразени в списъците, всъщност не са присъствали и т.н.), както и сред представените с искането за вписване на партията в регистъра декларации за индивидуално членство по чл. 11 от ЗПП е имало неистински  такива (напр. подадени от починали лица) и с некоректно попълнени данни за подписалите ги лица.

С решението си отпреди два дни обаче съдът отхвърли иска на прокуратурата, с което утвърди, че всичко с партия "Възраждане" е наред. 

СГП ще протестира решението в указания срок. 

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Български възход“ закрива предизборната си кампания. Ген. Стефан Янев с призив: Изберете да гласувате! Защото ако не гласувате политическата криза ще продължи (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! "Български възход“ закрива предизборната си кампания. Ген. Стефан Янев с призив: Изберете да гласувате! Защото ако не гласувате политическата криза ще продължи (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 91
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК