Вход
София
Времето в София 7 o C

Съдът без милост към убиеца на пастир

Съдът без милост към убиеца на пастир

на 27.10.2020
7092
0
Съдът без милост към убиеца на пастир
Автор: ПИК
27.10.2020
0
7092

Апелативният съд във Варна отхвърли искане за по-лека мярка за неотклонение на обвиняем за убийството на пастир.

Магистратите потвърдиха определение на Окръжния съд във Варна, с което е отказана по-лека мярка за неотклонение на обвиняем за убийството на пастир край с. Горен близнак. Спрямо Дончо Д. е повдигнато обвинение за убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин.

Постоянен арест за 39-годишен мъж, обвинен в убийството на пастир

Постоянен арест за 39-годишен мъж, обвинен в убийството на пастир

Окръжен съд – Варна определи първоначална мярка за...

на 19.05.2020

Пресслужбата на съда припомня, че 47-годишният Ахмед А. бил нает да пасе стадото на бащата на Дончо. На 16 май вечерта, след като употребил алкохол, обвиняемият отишъл да нощува в постройка в гората край Горен близнак. Пастирът му поискал цигари, но той отказал. Дончо нанесъл побой с дървена дъска над овчаря и заспал. На сутринта извикал спешна помощ, която констатирала смъртта на пастира.

В днешното съдебно заседание представителят на Апелативната прокуратура посочи наличието на основателно предположение, че обвиняемият е извършил инкриминираното деяние и липсата на доказателства, оборващи риска от извършване на престъпление или укриване. Защитата оспори тази теза с аргументите, че задържаният не е осъждан, няма криминалистически регистрации, има постоянен адрес и семейство, за което се грижи.

За нуждите на въззивния контрол съдебният състав внимателно проучи доказателствата и сподели извода на Окръжния съд за съпричастност на обвиняемия към авторството на деянието. Разследваното престъпление и привлеченият към отговорност са със завишена степен на обществена опасност, счита Апелативният съд. Втората инстанция обърна внимание, че според доказателствата по делото починалият е имал ментални проблеми, които са го поставили в неравностойно положение по време на инцидента.

Продължителното задържане на Дончо Д. може да се приеме за разумно заради опасността от извършване на престъпление при облекчаване на мярката за процесуална принуда.

С тези мотиви Апелативен съд – Варна, намери жалбата на обвиняемия в убийство Дончо Д. срещу определението на Окръжен съд – Варна, за неоснователна и потвърди съдебния акт на първата инстанция.

ЗА ЕДНА ЦИГАРА: Съдът във Варна потвърди ареста на обвиняем за убийството на пастир

ЗА ЕДНА ЦИГАРА: Съдът във Варна потвърди ареста на обвиняем за убийството на пастир

Апелативният съд във Варна потвърди ареста на обвиняемия...

на 26.05.2020

Определението не подлежи на обжалване.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19056
архив

Мъжки кит, плувайки около женския, казал укорително: - Колко страни, стотици екологични организации, видни политически лидери, милиони хора - всички те се стремят нашият вид да оцеле, а ти ми казваш, че те боли главата

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x