Съдът в Пловдив отмени забраната за мъжкото хоро в Калофер

Темида

Съдът в Пловдив отмени забраната за мъжкото хоро в Калофер

3351
на 15.04.2021
Съдът в Пловдив отмени забраната за мъжкото хоро в Калофер
Автор:   ПИК

Административният съд в Пловдив отмени забраната наложена от РУ - Карлово за провеждане на мъжкото хоро в Калофер. Разпореждането беше връчено на кмета на града Румен Стоянов. Той го атакува в съда, като решението е в негова полза.

препоръчано

В разпореждането Румен Стоянов твърди, че мъжкото хоро се провежда спонтанно, по силата на дългогодишна традиция, без конкретен организатор.

От полицията са изложили като довод всички заповеди на здравния министър и въведените от тях забрани и ограничения, според които е забранено провеждането на масови мероприятия и събиране на много хора на едно място.

Съдът отсъди в полза на Стоянов, с мотивите, че в Закона за МВР не е предоставена компетентност на органите на МВР да издават разпореждания във връзка с изпълнение на заповедите на министъра на здравеопазването.

Посочено е също, че няма никакви данни кметът на Калофер да е имал намерение да организира хорото. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Сподели:
Бомба x
СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това