Съдът обяви защо е пуснал убиеца на Филип

ЧАС ПИК

Съдът обяви защо е пуснал убиеца на Филип

59125
на 21.02.2024
Съдът обяви защо е пуснал убиеца на Филип
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Софийският градски съд обяви основните мотиви за пускането под домашен арест на Петър Тодоров, обвинен за катастрофата на ул. „Гурко“. При инцидента загина 15-годишният Филип. Той беше пометен от кола на пешеходна пътека. Кръвната проба на шофьора показа 2,1 промила алкохол. 

препоръчано

Според съда няма опасност Тодоров да се укрие след излизането си от ареста. 

„Лицето е с установена самоличност, местоживеене, семейни и социални връзки, които го задържат трайно на територията на България. Предвид изтеклия срок на задържане на Тодоров, който е в значителен размер от 5 месеца, е недопустимо мярката да бъде удължена само заради характеристиките на престъпната дейност и обществената опасност на деянието. Към настоящия момент мярката „задържане под стража“ вече се явява несъответна", гласят мотивите на съда за промяната на мярката за неотклонение на Тодоров.

Магистратите посочват още, че всяка мярка е насочена към постигане на законоустановени цели. Сред тях обаче не било "удовлетворяването на обществени нагласи и преодоляване усещането за липса на справедливост".

Близки на убития Филип обявиха, че в сряда вечерта излизат на протест срещу решението на СГС.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 125
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК