Съдът остави под домашен арест обвинения в шпионаж

Темида

Съдът остави под домашен арест обвинения в шпионаж

17347
на 08.02.2024
Съдът остави под домашен арест обвинения в шпионаж
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Съдът наложи домашен арест на на служителят на ГДБОП, който беше арестуван при спецакция преди дни. Мъжът е обвинен в шпионаж в полза на Русия. По-рано беше взето решение разглеждането на мярката да бъде засекретено.  

препоръчано

Решението заседанието на съда да остане закрито дойде след искане на прокуратурата. Обвинителите изтъкнаха, че в материалите по делото - около 10 тома, има класифицирана информация с различен гриф на секретност, която идва от български и чужди агенции. Защитата на 57-годишния Георги Караколев не възрази.

Магистратите се позоваха и на законова норма, че когато е възможно да се засегне държавна тайна, заседанието не може да е публично.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК