Съдът отказа по-лека мярка на обвиняем за наркоразпространение

Темида

Съдът отказа по-лека мярка на обвиняем за наркоразпространение

1941
на 26.01.2021
Съдът отказа по-лека мярка на обвиняем за наркоразпространение
Автор:   ПИК

Варненският апелативен съд за втори път за два месеца отказа да измени в по-лека мярката за неотклонение на обвиняем за държане и разпространение на марихуана. Даниел С. е бил задържан в ареста и привлечен към наказателна отговорност на 5 ноември. След като Окръжният съд във Варна не е уважил искането му за домашен арест, той го постави и пред горната инстанция.

препоръчано

Даниел не е дилър, а разпространявал наркотика само сред приятели, обясни адвокатът му. Защитата на 21-годишния младеж не се съгласи с извода на първата инстанция, че има опасност той да извърши престъпление. В хода на досъдебното производство са събрани всички доказателства и обвиняемият няма как да повлияе на разследването според адвоката му.  

 Съдебният състав на Апелативния съд припомни, че извършеното представлява тежко умишлено престъпление. След анализ на материалите по делото съдът не намери данни, които да опровергават възприетото  при първоначалното задържане под стража обосновано подозрение относно съпричастността на обвиняемия към престъплението по чл.354а от НК, в извършването на което е обвинен. В същото време не хипотетична, а реална е опасността той да извърши престъпление. До това заключение води влязлата в сила присъда с наказание 9 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за престъпление  измама. Деянието по настоящото производство е извършено в изпитателния срок на предходното осъждане . Затова и домашният арест няма да попречи на извършването на сходно престъпление.

 С тези съображения Апелативен съд - Варна прие като подходяща мярката за неотклонение „задържане под стража“ за Даниел С., обвиняем за държане с цел разпространение на марихуана.

 Определението е окончателно.

 

 

Сподели:
Бомба x
Ето ги шестте секс пози, които не кефят мъжете Ето ги шестте секс пози, които не кефят мъжете
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това