Съдът отряза осъдените на доживотен затвор за секс без камери

Темида

Съдът отряза осъдените на доживотен затвор за секс без камери

7065
на 15.05.2019
Съдът отряза осъдените на доживотен затвор за секс без камери
Автор:   ПИК

Върховният адинистративен съд окончателно поряза изтърпяващите доживотен затвор, които искаха да получат право да правят секс зад решетките, без това да се снима от камери.

препоръчано

13 доживотници у нас, подкрепени от двама излежаващи над 20-годишни присъди, както и жените на трима от тях съдиха държавата с искане да им бъде позволено да правят секс в пандиза без камери. Груповата жалба бе подадена от осъдените, лежащи в затворите в София, Варна, Плевен, Пазарджик, Стара Загора и Белене срещу заповед Л-721 от 29 февруари 2016 г. на главния директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) в частта ѝ, която регламентира реда на провеждане на удължено свиждане за срок до 4 часа, съобщава Монитор.

Това е поощрителна мярка за затворниците, като свиждането се провежда в помещения, при възможност оборудвани със системи за видеонаблюдение и в присъствието на надзиратели. В жалбата си затворниците искаха от съда да отмени акта като нищожен или незаконосъобразен поради противоречие с основни права, установени и гарантирани от конституцията.

Те недоволстваха и, че не се зачита правото им на личен и семеен живот и защитата на личните им данни. На първа инстанция в Административен съд София-град делото бе загубено, а сега върховните съдии отменят решението на долната инстанция, но въпреки всичко камерите остават. Тричленният състав на ВАС отмени заповедта на ГДИН, но видеонаблюденито остава, защото то е регламентирано в правилник, обясниха пред "Монитор" от ВАС.

Сподели:
Бомба x
Кои са най-добрите и най-лошите в зодиака Кои са най-добрите и най-лошите в зодиака
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ Европа от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ "Европа" от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 113
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това