Съдът прекрати регистрацията на дружество за таксиметрови превози „Т. М.“ ЕООД

Темида

Съдът прекрати регистрацията на дружество за таксиметрови превози „Т. М.“ ЕООД

4490
на 11.06.2021
Съдът прекрати регистрацията на дружество за таксиметрови превози „Т. М.“ ЕООД
Автор:   ПИК

По искова молба на Софийска градска прокуратура Софийски градски съд е постановил принудително прекратяване на регистрацията на дружество за таксиметрови превози „Т. М.“ ЕООД.

препоръчано

В хода на съдебното следствие прокуратурата доказа, че в продължение на повече от година и половина фирмата фактически извършвала дейност без управител. Съдът е приел, че са изпълнени всички предпоставки на фактическия състав за прекратяване дейността на дружеството по предявения от държавното обвинение иск с правно основание по чл. 155, т. 3 от Търговския закон.

По реда на надзора за законност Софийска градска прокуратура сезира Софийска районна прокуратура за преценка относно наличието на данни за извършено престъпление по чл. 234г от НК. Извършва се проверка за осъществяване на дейност от таксиметрови водачи на прекратеното дружество без разрешение, регистрация или лиценз, изискващи се по нормативен акт или акт на Европейския съюз.

По случая и Върховна административна прокуратура е предприела всички възможни мерки, съобразно компетентността си. Възложила е извършването на проверки на компетентните контролни органи, които следва да реализират административнонаказателна отговорност или да предприемат налагане на принудителни административни мерки.

 

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 128
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това