Съдят ромска фамилия, изкарвала проститутки за Германия

Темида

Съдят ромска фамилия, изкарвала проститутки за Германия

14647
на 25.02.2015
Съдят ромска фамилия, изкарвала проститутки за Германия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

За днес и утре е насрочено делото в Окръжен съд – Плевен срещу членове на скандално известната ромска фамилия Беркови. За нея се знае, че е изкарвала проститутки за Германия и е прала пари, придобити чрез трафик на хора. През лятото на миналата година в Окръжна прокуратура – Плевен на пресконференция бяха изнесени факти около дейността на семейството и резултатите от съвместно българо-немско разследване на престъпленията на Беркови. 

препоръчано

Божидар и Райна Беркови и дъщеря им Марина бяха осъдени в Бремен за експлоатация на проститутки. В Плевен за трафик на хора и в пране на пари бяха осъдени другата дъщеря на Беркови - Юлияна и Ивайло Ячков, нейн съпруг.

свързани новини

Конкретното обвинение, по което пред съда в Плевен днес ще се изправят отново трима от членовете на фамилия Беркови, е в придобиване на пари, получени от трафик на хора в Германия.

От обвинителния акт става ясно, че общата стойност на всички парични средства получени, държани и използвани от Божидар Берков са в размер на 19160 евро или 37 473.13 лв., от съпругата му Райна - 9890 евро / 19342.86 лв./ и от дъщеря им Марина – 11 380 евро /22 257 лв./. Те са и с обвинение, че са принудили жена с инициали Е.К. да лъжесвидетелства в тяхна полза.

През януари бе първото насрочено заседание по казуса. Тогава се очакваше съкратено съдебно следствие. В последния момент обаче обвиняемите Божидар и Райна Беркови и тяхната дъщеря Марина, са се отказали от него. Затова съдът насрочи две нови дати за делото, на които да бъдат призовани свидетели и вещи лица./topnovini.bg

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с убийствена прогноза пред ПИК TV: Преговорите за правителство ще се влачат дълго. Ще има редовен кабинет, ако... (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с убийствена прогноза пред ПИК TV: Преговорите за правителство ще се влачат дълго. Ще има редовен кабинет, ако... (ВИДЕО)
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК