Съд разреши антена на спътникова телевизия при Бобошево

Темида

Съд разреши антена на спътникова телевизия при Бобошево

10187
на 30.12.2018
Съд разреши антена на спътникова телевизия при Бобошево
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Административният съд в Кюстендил отменя решение на общинския съвет в Бобошево, с което е отказано на спътникова телевизия да монтира антена край града, казаха администратори.

Местните хора считат, че антената е опасна и ще вреди на пчелите и са против.

Решението, с което се отказва поставяне на антената на общинския съвет в Бобошево, е от февруари т.г., а  мобилният оператор обжалвал в съда.

Съдебният състав наскоро реши съдебният спор в полза на спътниковата телевизия. Общината трябва да плати и глоба от 150 лева разноски по делото.

Магистратите са се позовали на становището на РИОСВ-Перник, според което ниските честоти на антената нямат вредно влияние, а също така и на издаденото разрешително от Комисията за регулиране на съобщенията на оператора.

Местните жители са категорично против поставянето на антена в опасна близост до най-голямата овощна градина край главен път Е-79 -  градините  са място за паша от пчелите. Двама от общинските съветници също са пчелари.

В Бобошево е направено и обществено обсъждане по проблема.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

На последната за тази година сесия на местния парламент общинските съветници обявиха, че застават зад жителите на Бобошево и също са против монтирането на антена в землището на града, но и че са длъжни да се съобразят с решението на съда.
 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО) ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК