Съобщиха предполагаемата причина за разбилия се самолет в Непал

Азия

Съобщиха предполагаемата причина за разбилия се самолет в Непал

18976
на 15.01.2023
Съобщиха предполагаемата причина за разбилия се самолет в Непал
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Техническа неизправност може да е причинила катастрофата на самолет ATR 72 в Непал, съобщи местното издание "MyRepublica", позовавайки се на говорител на Службата за гражданска авиация на Непал.

препоръчано

"Нямаше проблеми с времето, получена е предварителна информация, че самолетът се е разбил по технически причини. Получена е информация, че е видян пламък в самолета, докато е бил във въздуха", каза Гянендра Бхул, служител на Гражданската авиация.

Турбовитлов пътнически самолет ATR 72 на Yeti Airlines, летящ от Катманду, се разби по-рано днес между старото и новото летище в Покхара.

Причините за бедствието се изясняват. Според руското посолство в Непал на борда на самолета е имало четирима руснаци. Според индийския телевизионен канал News18 всички пътници и членове на екипажа на самолета са загинали.

Но службата за гражданска авиация на Непал засега е потвърдила смъртта на 68 души. Издирвателно-спасителната операция на мястото на катастрофата продължава.

Непалските власти сформираха комисия за разследване на причините за самолетната катастрофа и се очаква да представят доклад до 45 дни.

 

 
 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК