Сърбия с нови мерки срещу коронавируса

Балкани

Сърбия с нови мерки срещу коронавируса

5612
на 04.12.2020
Сърбия с нови мерки срещу коронавируса
Автор:   ПИК

От днес за две седмици в Сърбия влизат в сила новите мерки, приети от правителството по препоръка на Кризисния щаб за борба с Covid-19, според които работното време на заведенията за обществено хранене и обслужване ще бъде ограничено само до 17 ч. през делничните дни, а през почивните те ще останат затворени, пише белградският ежедневник „Новости“.

препоръчано

Като се има предвид, че новите мерки влизат в сила днес, това означава, че те ще бъдат валидни от този уикенд.

Мерките предвиждат, че кетъринг и търговски компании, ресторанти, кафенета, барове, клубове, търговски центрове, детски площадки, букмейкъри, магазини и всички други обекти, салони за красота и фризьорски салони, фитнес центрове, фитнес зали, спа центрове и басейни могат да работят работни дни до 17 ч., а през почивните дни изобщо да не се работи.

Следователно фризьорите, салоните за красота и т.н., но също така и бутиците, които не са в търговски центрове, според съществуващите мерки, ще могат да работят до 21 часа.

Новите мерки, приети от правителството на Сърбия, са следните:

- хранителните магазини да работят всеки ден до 21 часа, включително през почивните дни

- аптеките, бензиностанциите и доставките на храна могат да работят неограничено седем дни в седмицата;

- Театрите и кината могат да работят всеки ден до 17 часа, включително през почивните дни

- Пазарите ще работят редовно през делничните дни и през уикенда от 6 до 15 часа.

На заседанието на кризисния щаб е обсъдено и въвеждането на задължителен PCR тест за всички сърби, които ще се върнат от чужбина за празниците, но нищо не беше уточнено по този въпрос и тази тема беше оставена за следващата сесия на кризисния щаб.

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това