С БЛАГОДАРНОСТ ОТ ПРЕМИЕРА: Георги Гергов дарява 300 000 лева за лабораторията в Пловдив

Региони

С БЛАГОДАРНОСТ ОТ ПРЕМИЕРА: Георги Гергов дарява 300 000 лева за лабораторията в Пловдив

58593
на 23.03.2020
С БЛАГОДАРНОСТ ОТ ПРЕМИЕРА: Георги Гергов дарява 300 000 лева за лабораторията в Пловдив
Автор:   ПИК

Бизнесменът Георги Гергов дарява на Община Пловдив 300 000 лева за лабораторията за коронавируса, която предстои да започне работа в УМБАЛ "Св. Георги". Това обяви кметът Здравко Димитров на заседанието на Общинския кризисен щаб.

"В този момент всички трябва да сме адекватни и единни. От нас зависи дали ще имаме малко или големи щети. Панаирът ще предостави и две палати за оборудване с палатки и приемане на пациенти", заяви Гергов, който се включи в излъчваното онлайн заседание.

Освен парите, той ще дари 1000 предпазни шлема за нуждите на Пловдив, както и още 10 000 на Националния кризисен щаб.

Кметът Димитров благодари на бизнесмена и му предаде благодарностите и на премиера Бойко Борисов за жеста.

Финансистът на УМБАЛ "Св. Георги" Момчил Мавров обясни, че с дарението ще бъде оборудвана с всичко необходимо лабораторията, която предстои да започне работа до две седмици.

Градоначалникът Димитров отново призова пловдивчани да бъдат отговорни и да не хитруват в опитите си да напуснат градаq без да имат сериозни основания. "Има сигнали, но нарушенията не са толкова много. Като цяло хората спазват наложените ограничения", заяви още Димитров.

Той обяви, че 1500 фирми са предупредени да издадат нужните служебни бележки на своите служители.

Движението по новия булевард „Северен“, който свързва моста на Адата директно с Брезовско шосе, тръгва  от сряда в 8 часа сутринта, съобщи още кметът.

Калин Калинов, шеф на общинското здравеопазване, обясни, че по време на днешната среща с персонала на общинската болница "Св. Мина" са уверили екипа, че са осигурени всички нужни защитни средства.

Той заяви, че ще бъде в болницата, а не в кабинета си, за да бъде съпричастен с медиците от "Св. Мина", цитира го "Марица".

Зам.-кметът по финансите Илия Кирчев съобщи, че сметките за дарения да публикувани на сайта на общината. Средствата са нужни за закупуване на предпазни средства и дезинфектанти, които са извънреден разход за бюджета. Той призова всички пловдивчани да платят дължимите местни данъци, за предпочитане онлайн.

Зам.-кметът Тодор Чонов показа гащеризони и маски за многократна употреба, изготвени в пловдивска фабрика, които ще бъдат предоставени на всички, които са на първа линия срещу заразата.

 

препоръчано
свързани новини
Сподели:
Бомба x
Не заслужава да го обичаш - ето как да спреш Не заслужава да го обичаш - ето как да спреш
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 298
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това