С ваучерите за храна от 120 лв. пак разделят пенсионерите

Лична драма

С ваучерите за храна от 120 лв. пак разделят пенсионерите

25722
на 12.01.2021
С ваучерите за храна от 120 лв. пак разделят пенсионерите
Автор:   ПИК

Ваучери за бедните пенсионери в размер на 120 лв. ще бъдат раздавани еднократно през новата 2021 г.Това ще обхване група от около 370 000 души, чиито пенсии са от 300,01 до 369 лв. Тази помощ ще може да се използва единствено и само за храна. Като се замисли човек, каква е разликата между пенсионера с 369 лв., който ще бъде ощастливен, и този примерно със 371 лв. или пък примерно с 400. И тази бройка от 370 000 пенсионери не е ли просто шокираща. Всъщност, ако към нея добавим и бройката на невписващите се в този критерий, които няма да получат тази еднократна благинка, става ясно, че сигурно поне милион и повече хора не живеят, а се борят да преживеят и оцелеят.

препоръчано

Това е страшно, в каква държава живеем – социална или човеконенавистна. Тези хора са работили в нископлатени сектори – земеделие, животновъдство, горско стопанство, ВИК поддръжка, пътна поддръжка, шивачество и вероятно много други професии. Може да не са били престижни, но са били необходими за икономиката и за всички нас. Някои от тях са на този хал просто защото са се пенсионирали в други години, при други условия. И сега оцеляват. И как ще използват хората тези ваучери в селата например, където селският магазинер със сигурност няма да е участник в тази програма. Ще пътуват до големия град, ще потрошат 20-30 лв. от сумата да отидат да си напазаруват и да се върнат.

Мярката не била предизборна, а била кризисна грижа за най-бедните. Някакво подаяние, което за пореден път разделя и противопоставя едни пенсионери на други и което в никакъв случай няма да напълни изборните урни.
 
Кирил Костов, Варна

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 282
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това